drobnicowiec FRANCISZEK ZUBRZYCKI
- Jacek.
- Jacek.
Re: drobnicowiec FRANCISZEK ZUBRZYCKI
Mam takie pytanie do zarządu czy mogę podać stronę na FB dla tych co by ich ciekawiło bo nie wstawiam tutaj za dużo zdjęć z budowy aby nie zanudzić .
- sferoida
Ja myślę, że zarząd powinien dać reprymendę, że pomimo większej ilości zdjęć nie wszystkie trafiają tutaj. Takiego [metalowego] modelu nie było i na pewno nie nudzi.
pozdrawiam Radek
- Jacek.
Mechanizm wciągarki kotwicznej gotowy .Wciągarka różni sie od poprzedniej : ma dwa napędowa koła ( te czarne krążki ) ma mniej ruchomych elementów niz pierwsza co dało mi mniejszą wagę .Bardziej szczegółowa relacja https://www.facebook.com/profile.php?id=100063755430049
- ryszardb
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gda\u0144sk","desc":"","lat":"","lng":""}
bardzo ładnie pracuje. Gratulacje.
Kotwica klinuje bo troszkę błędnie dobrany kąt nachylenia kluzy kotwicznej.Zdarza się.
Spróbuj wydłużyć trzon kotwicy, może to poprawi. Wejdzie szybciej w kluzę , a ramiona wtedy może opadną i ustawią się wzdłuż kadłuba.
Pozdrowienia
Ryszard
Kotwica klinuje bo troszkę błędnie dobrany kąt nachylenia kluzy kotwicznej.Zdarza się.
Spróbuj wydłużyć trzon kotwicy, może to poprawi. Wejdzie szybciej w kluzę , a ramiona wtedy może opadną i ustawią się wzdłuż kadłuba.
Pozdrowienia
Ryszard
- Jacek.
Przymiarka do wykonania masztu bramowego śródokręcia
- Jacek.
Maszt bramowy śródokręcia gotowy . Nie układam lin bo muszę zrobić następny maszt aby na nim spoczęły w łozyskach bomów bomy . Nie za bardzo jestem zadowolony z lin muszę nad nimi popracować wykonane są z cienkiego drucika i wyciagają sie samoczynnie. Następny maszt
- ryszardb
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gda\u0144sk","desc":"","lat":"","lng":""}
Jacek ! W sklepie zaopatrzenia dla jubilerów dostaniesz bardzo ładne woskowane nici do wykonywania wisiorków itp. S a w różnych kolorach, a grubość powinna być taka jak potrzebujesz.
Pozdrowienia Ryszard
Pozdrowienia Ryszard
- Jacek.
- Jacek.
Masztówka wraz z bomami ciężkim 80 tonowym oraz 25 tonowe gotowe . Wszystko bez olinowania bo by przeszkadzało . Oraz widok całości. Pozostały jeszcze maszt dziobowy i rufowy .