Panie Rysiu... bardzo dziękuję za komentarz. Chyba w rzeźbieniu najtrudniejsze jest zachowanie proporcji. No ale z każdą kolejną rzeźbą powinno być lepiej

No i co Panowie i nieliczne Panie

KONIEC
Dziś zawiązałem ostatnie linki... odkurzyłem model z paprochów, co spowodowało zakończenie prac w stoczni

Model zacząłem dawno... co pewnie kilku z Was pamięta

Początkowo nie zakładałem, że to tyle potrwa... ale życie. Model długo sobie czekał na lepsze czasy

No i się doczekał...
Oczywiście są takie elementy, które bym zrobił zupełnie inaczej... szczególnie tyczy się to kadłuba... no ale czasu nie cofnę

Dziękuję wszystkim, którzy przez te wszystkie lata kibicowali, czekali, gdyż początkowe tępo prac było żenujące

Z tego miejsca chciałbym szczególnie podziękować Mirkowi i Zbyszkowi za ich cenny wkład, przy projektowaniu i wykonywaniu robótek na CNC.
Raz jeszcze dziękuję Mirkowi za piękne drewno, które dla mnie wyselekcjonował do modelu.
No i dziękuję wszystkim raz jeszcze za te wszystkie lata spędzone razem na Forum.
Jeszcze nie wiem kiedy i z czym powrócę do stoczni... jest kilka pomysłów, ale jeszcze nie zdecydowałem

Do następnego! I mam nadzieję, że będzie to niedługo

A tym czasem zapraszam na kilka fotek modelu, które w pewnym sensie są zwieńczeniem tej budowy

Pozdrawiam!
Keep calm i modelujta Chłopy