M/S Zenit
- antosiek
Odp:M/S Zenit
Fototrawienie wygąda super.
- JurekBin
- Kontakt:
Dzięki Oksal i dzięki Antosiek.
No ten rysunek raczej wyjaśnia podczepić linki do pokładu. Dzięki :)
Dziś uporałem się z dachem... wreszcie :S

No ten rysunek raczej wyjaśnia podczepić linki do pokładu. Dzięki :)
Dziś uporałem się z dachem... wreszcie :S

- JurekBin
- Kontakt:
będąc zainspirowny przez Tomka i Mirka tym polistyrenem....
postanowiłem użyć go do Zenita również:
obramówki pomostów są z 0.3 polistyrenu ;)
Ale nie należy również zapominac o starej i dobrej plexi!!
Właśnie pracuję nad zaczepem bloka do podnoszenia łodzi:
Jurek
postanowiłem użyć go do Zenita również:
obramówki pomostów są z 0.3 polistyrenu ;)

Ale nie należy również zapominac o starej i dobrej plexi!!
Właśnie pracuję nad zaczepem bloka do podnoszenia łodzi:

Jurek
- JurekBin
- Kontakt:
tak sobie pomyślałem, że właściwie dawno nikt nie widział jak Zenit rośnie.
Więc zbieram go do kupy robiąc w wolnych chwilach to i owo... ostatnio napisy na burtach
oczywiście trawione :)

Więc zbieram go do kupy robiąc w wolnych chwilach to i owo... ostatnio napisy na burtach
oczywiście trawione :)

- JurekBin
- Kontakt:
Słuchajcie...ja nie zapomniałem o Zenicie.
On stoi obok i dzielne znosi czas oczekiwania. Ostatnio strasznie dużo się dzieje w pracy i w pracy i w domu, że 24 godziny na dobę to za mało, do tego czeka mnie przeprowadzka w listpadzie :unsure: .
Ale na wiosnę Zenit będzie gotowy! No a niezależnie od tego wcześniej przecież będzie dalej relacja :)
Jurek.
On stoi obok i dzielne znosi czas oczekiwania. Ostatnio strasznie dużo się dzieje w pracy i w pracy i w domu, że 24 godziny na dobę to za mało, do tego czeka mnie przeprowadzka w listpadzie :unsure: .
Ale na wiosnę Zenit będzie gotowy! No a niezależnie od tego wcześniej przecież będzie dalej relacja :)
Jurek.
- JurekBin
- Kontakt:
Więc już na nowych śmieciah pora coś się zająć Zenitem :)
Dziś małymi kroczkami, zabrałem się łódkę, którą kiedyś dawno zrobiłem z gruszy i czekała na moje lepsze czasy z czasem.
Eksperymentując z żywicami i mikrobalonem calkowicie zaszpachlowałem. Takie współczesne łodzie są przecież z laminatu....
A dziś sobie oszlifowałem i zacząłem oklejać i wyposażać:
Pozdrawiam
Dziś małymi kroczkami, zabrałem się łódkę, którą kiedyś dawno zrobiłem z gruszy i czekała na moje lepsze czasy z czasem.

Eksperymentując z żywicami i mikrobalonem calkowicie zaszpachlowałem. Takie współczesne łodzie są przecież z laminatu....

A dziś sobie oszlifowałem i zacząłem oklejać i wyposażać:

Pozdrawiam
- JurekBin
- Kontakt:
"Nadeszła ta dnia", że wyszedłem z biura około 15:00 w piątek i już na nowe śmieci.... i nie miałem nic takiego co by się wiązało z przeprowadzką....czyli to już za mną :)
I zasiadłem do Zenita!!!!
dalej dłubię szalupę. Dokleiłem wcześniej wyprofilowane krawędzie i szpachlowanko i szlifowanko itd. Lipowa podłoga szalupy została docięta i dopasowana....
Zacząłem pierwsze podchody pod właz rufowy. Mimo, że zaopatrzyłem się w nowoczesne materiał (pcv itd.) jednal właz skleiłem z sosnowej listy podłogowej. Reszti gretingów będę docinał na wierzch klapy:
A to na dodanie piątkowych sił :P
59 centów w Billi....w Merkurze już czasami za 0.55... ale trzeba jechać...
I zasiadłem do Zenita!!!!
dalej dłubię szalupę. Dokleiłem wcześniej wyprofilowane krawędzie i szpachlowanko i szlifowanko itd. Lipowa podłoga szalupy została docięta i dopasowana....

Zacząłem pierwsze podchody pod właz rufowy. Mimo, że zaopatrzyłem się w nowoczesne materiał (pcv itd.) jednal właz skleiłem z sosnowej listy podłogowej. Reszti gretingów będę docinał na wierzch klapy:

A to na dodanie piątkowych sił :P

59 centów w Billi....w Merkurze już czasami za 0.55... ale trzeba jechać...
- JurekBin
- Kontakt:
Szalupa prawie gotowa, jeszcze wiosła i ich obejmy.
Dziś prysnąłem ją na biało i wkleiłem podłogę.

Dziś prysnąłem ją na biało i wkleiłem podłogę.

- Budrys
Cześć Jerzy!
Przeglądając relacje i zdjęcia z budowy modeli jednostek spod znaku blachy i żelaza zastanawiałem się czym są malowane podkładowo, że daje to barwę trudną do jednoznacznego określenia ze zdjęcia. Ato po prostu biały podkład! A barwna dominanta pochodzi od oświetlenia i oddania czystości barw przez aparat. A ja zastanawiałem się co to za specyfik.
PS. Na opisanej już "krzaczkowej" stronie http://photo.163.com/photos/he3hai/ powinieneś znaleźć również coś dla siebie: m.innymi holowniki i lodołamacze /str.5, grupa 468 (pod miniaturką)/.
Pozdrawiam Budrys.
Przeglądając relacje i zdjęcia z budowy modeli jednostek spod znaku blachy i żelaza zastanawiałem się czym są malowane podkładowo, że daje to barwę trudną do jednoznacznego określenia ze zdjęcia. Ato po prostu biały podkład! A barwna dominanta pochodzi od oświetlenia i oddania czystości barw przez aparat. A ja zastanawiałem się co to za specyfik.
PS. Na opisanej już "krzaczkowej" stronie http://photo.163.com/photos/he3hai/ powinieneś znaleźć również coś dla siebie: m.innymi holowniki i lodołamacze /str.5, grupa 468 (pod miniaturką)/.
Pozdrawiam Budrys.
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
Wojciech [Budrys]
"Where there is a will there is a way"
- JurekBin
- Kontakt:
Witaj,
tam maluję wszystko podkładem białym z OBI :-)
Zwykła farba podkładowa ogólnego zastosowania. Używam w dwóch wersjach .... rozcieńczoną wodą i czasami pryskam aerografem, a tę gęsta jak klej prawie.... maluję pędzlem pod szlifowanie... wówczas jest co szlifować :)
Pozdrawiam
Jurek
tam maluję wszystko podkładem białym z OBI :-)
Zwykła farba podkładowa ogólnego zastosowania. Używam w dwóch wersjach .... rozcieńczoną wodą i czasami pryskam aerografem, a tę gęsta jak klej prawie.... maluję pędzlem pod szlifowanie... wówczas jest co szlifować :)
Pozdrawiam
Jurek