Nazywam się Jakub mam 36 lat i mieszkam w Krakowie. Jeżeli chodzi o modelarstwo jestem mniej niż amatorem można powiedzieć, że nigdy nie ukończyłem żadnego modelu ... jako dzieciak robiłem Biskupin z zapałek

Zainteresowanie marynistyką nie umarło i swego czasu pisałem przez parę lat stronę "Polska marynarka wojenna i handlowa 1454 - 1795" gdzie zbierałem nazwy i krótki opis "Polskich" okrętów z przed rozbiorów było tego koło 70 ale strona też już przepadła na serwerach onetu, zostały ślady w indeksach wyszukiwań i może gdzieś na forach (to forum też od wielu lat czytam miałem nawet konto ale już nie pamiętam loginu) jest mój spis gdzie go zamieszczałem. Zostało za to masę książek na półkach o tematyce morskiej

Obecnie planuję w końcu wykonać swój wymarzony okręt by ozdabiał półkę z książkami o tej tematyce

Marzeniem jest wykonać Kogę lub Holk inspirowany tą relacją Tomasza viewtopic.php?f=534&t=45085
I jedno pytanie zacząć od kogi i potraktować ją jako Dżonkę i potem wykonać docelową kogę czy zacząć jednak od Waszej Dżonki ?
Pozdrawiam Jakub