Uchwyt Dremel - zamordowany
- Leon27
Uchwyt Dremel - zamordowany
Zachciało mi się czyścić uchwyt igłą. Wypluł najpierw 1 sprężynkę. Potem drugą. Potem jakim cudem dwie ze szczęk obróciły się odwrotnie. 5 godzin walki sprężynki usiłowałem włożyć na miejsce. Poddaje się. Bez sprężynek nie ma możliwości zamocowania czegokolwiek ponieważ nie centruje. Jak czyścić to cholerstwo??? Kupie nowe i znów będzie zonk. Czyściłem bo już mi biło z małymi wiertełkami więc sądziłem że to przez fakt iż coś tam się ubiło. Faktycznie przed sprężynkami bardzo dużo syfu wydobyłem. Ale jeden fałszywy ruch i jak saper flaki wylatują. Może jest jakiś inny patent na mocowanie wiertełek 0,5 ???
- Bartek_W
Re: Uchwyt Dremel - zamordowany
Leon27 pisze:Może jest jakiś inny patent na mocowanie wiertełek 0,5 ???
Cześć
Ja korzystam z uchwytów standardowych i najmniejszy jaki posiadam, jest dostosowany do trzpieni grubości 1 mm. W celu zamocowania małego wiertła (0,5 - 0,7 mm), po prostu naciągam na nie kawałek sztywnej izolacji z kabla o odpowiedniej średnicy i tak przygotowane obsadzam w uchwycie. Nie jest to może najbardziej stabilne mocowanie, ale zupełnie wystarczające do delikatnych prac przy modelu.
Pozdrawiam
Bartek
- waldek
A przygladales sie uchwytom od olowkow automatycznych, cyrkli?
Pozdrawiam Waldek
- Leon27
Plusem tulejek jest to że nie biją Ale ile się to człowiek na przekłada. Wychodzi na to że uchwyt Dremela to jednorazówka do czasu kiedy się zabrudzi
- leszek64
Ja mocuję za pomocą redukcji z igieł lekarskich.Kiedyś kupiłem wszystkie wymiary dostępne w aptece.
Łatwo dopasować.Wklejam jedne w drugie za pomocą CA.
Łatwo dopasować.Wklejam jedne w drugie za pomocą CA.