125 g suszonych fig
mały kawałek imbiru
2 goździki
1 l wódki
Figi rozciąć, posiekać w kostkę, włożyć do butelki dodając imbir i goździki. Zalać wódką i dobrze zakręcić słój. Pozostawić na 1-2 tygodnie, zależnie od tego jak intensywny smak chcemy uzyskać. Po tym terminie odcedzić, zlać i przechowywać w szczelnym naczyniu.
Smacznego !
Figa nie tylko z mamkiem
- mirek
- Posty: 1879
- Rejestracja: 04 gru 2010, 21:55
Figa nie tylko z mamkiem
Pozdrawiam Mirek Rybus
- inicjator
- Posty: 125
- Rejestracja: 04 gru 2010, 21:55
O:Figa nie tylko z mamkiem
mirek napisał:
Z tym chyba bylby problem. Prawdopodobnie degustacja pochlonelaby cala zawartosc naczynia :)
No chyba, ze zona schowa i bedzie wydzielala czasami po lyczku dla zdrowotnosci.
... i przechowywać w szczelnym naczyniu ...
Z tym chyba bylby problem. Prawdopodobnie degustacja pochlonelaby cala zawartosc naczynia :)
No chyba, ze zona schowa i bedzie wydzielala czasami po lyczku dla zdrowotnosci.
"Nie oceniaj ksiazki po okladce"