Figa nie tylko z mamkiem
: 19 wrz 2007, 11:58
125 g suszonych fig
mały kawałek imbiru
2 goździki
1 l wódki
Figi rozciąć, posiekać w kostkę, włożyć do butelki dodając imbir i goździki. Zalać wódką i dobrze zakręcić słój. Pozostawić na 1-2 tygodnie, zależnie od tego jak intensywny smak chcemy uzyskać. Po tym terminie odcedzić, zlać i przechowywać w szczelnym naczyniu.
Smacznego !
mały kawałek imbiru
2 goździki
1 l wódki
Figi rozciąć, posiekać w kostkę, włożyć do butelki dodając imbir i goździki. Zalać wódką i dobrze zakręcić słój. Pozostawić na 1-2 tygodnie, zależnie od tego jak intensywny smak chcemy uzyskać. Po tym terminie odcedzić, zlać i przechowywać w szczelnym naczyniu.
Smacznego !