Chwalimy się
- krzysztof
O:Chwalimy się
Na takie zabytki to nie ma cennika. Cena umowna. Zapraszam do Gdańska na obejrzenie wiatrówek i nie tylko.
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- Marecki
Dzięki za zaproszenie - przy okazji chętnie skorzystam.
Choć ostatnio pogoda marna do dalszego podróżowania,
a nie chciałbym zmoknąć :)
Choć ostatnio pogoda marna do dalszego podróżowania,
a nie chciałbym zmoknąć :)
- ataman
Z przyjemnością patrzę na te cudeńka...
W dawnych czasach byłem w klubie strzeleckim... w "ciepłych porach" kropiliśmy na odkrytej strzelnicy z Vostoków CM-2, CZ Brno 4, Margolin.. a zimą na hali właśnie z broni pneumatycznej. Miałem dla siebie Suhl Haenel, bodajże model 312 lub 3 121... (z bocznym naciągiem i przeziernikiem).. no i pp Łucznik
W dawnych czasach byłem w klubie strzeleckim... w "ciepłych porach" kropiliśmy na odkrytej strzelnicy z Vostoków CM-2, CZ Brno 4, Margolin.. a zimą na hali właśnie z broni pneumatycznej. Miałem dla siebie Suhl Haenel, bodajże model 312 lub 3 121... (z bocznym naciągiem i przeziernikiem).. no i pp Łucznik
Pozdrawiam
- robin
Fajnie że temat się rozkręcił:) . Ja ze swojego nowego Magnuma jestem jak na razie bardzo zadowolony. Jest celny ale... dośc ciężki (ma 3.1 kg) i głośny. Huk jest naprawdę donośny. Z lunetą (mam zamontowaną 4x32, firmy Hawke) zapałki na odległości 15/20 m, nie maja szans:) . Może by kiedyś zorganizowac zawody strzeleckie. Proponuje moją działkę jakby się miejsca nie znalazło. Akurat działkę mam położoną prawie w centrum Polski ( koło Włocławka nad jeziorem) więc można by sie kiedyś tam wybrac. Z racji że mam działkę nad jeziorem osoby posiadające jakieś jednostki pływające mogą sobie zabrac swój sprzęt. Jezioro ma 4 km długości i 0,5 km szerokości więc jest gdzie poszalec. Myślałem już wczesniej nad tym żeby zaprosic Kogowiczów do siebie. Jedyne opłaty jakie by były to :
1. Dojazd
2. Wyżywienie
Z racji że jestem kucharzem i pracuje w zawodzie obiady biorę na siebie ;). Sądzę że można by przemyślec tą sprawę. Jak coś to dajcie znac i jedziemy B) .
Pozdrawiam
1. Dojazd
2. Wyżywienie
Z racji że jestem kucharzem i pracuje w zawodzie obiady biorę na siebie ;). Sądzę że można by przemyślec tą sprawę. Jak coś to dajcie znac i jedziemy B) .
Pozdrawiam
Pozdrawiam Michał
- robin
Witam Wszystkich. Przyjechałem z działki. Skosiłem trawke, przyciołem gałęzie, naprawiłem drzwi, wykopałem rów na rury prowadzące wodę i po wszystkim miałem wreszcie możliwość sprawdzenie w dogodniejszych warunkach mojej wiatrówki. Ustawiłem lunete i chyba na nie dalekim dystansie bo 25 m dało się trafić kapselek od Żubra;) .
Zdjęcie ponirzej pokazuje mnie i mojego 8-letniego chrześniaka:) .
Strzelec i jego obserwator...rodem z MarinesB) .

Zdjęcie ponirzej pokazuje mnie i mojego 8-letniego chrześniaka:) .
Strzelec i jego obserwator...rodem z MarinesB) .

Pozdrawiam Michał
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
W Darłowku na wakacjach miałem dwie pasje.

- ataman
30 lat minęło od czasu, gdy "zakończyłem kariere" w klubie strzeleckim. Nie licząc wojska, praktycznie od tego czasu nie strzelałem. Teraz, będąc na urlopie w rodzinnych stronach, nadarzyła się okazja, aby sprawdzić, czy coś z niegdysiejszych umiejętności pozostało..

Pozdrawiam
- smok
- Lokalizacja: {"name":"polska leszno","desc":"","lat":"","lng":""}
:) Są zakamarki gdzie nieliczni mogą wejść. Strych pałacu .

- Mitenka
Rewelacyjna więźba! Co to za obiekt?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mitenka
- smok
- Lokalizacja: {"name":"polska leszno","desc":"","lat":"","lng":""}
:) Pierwszy pałac wzniesiono tu w II połowie XVI wieku, ale po zniszczeniach spowodowanych przez pożar z 1656 roku, pałac odbudowany został w XVIII wieku przez ówczesnych właścicieli miasta - Sułkowskich. Ta okazała barokowa budowla obecnie stanowi siedzibę Urzędu Wojewódzkiego.
Wokół pałacu rozciąga się ładny park z zabytkami przyrody i staw z łabędziami. Obok pałacu na więziennym murze umieszczono tablicę pamiątkową poświęconą Polakom rozstrzelanym w tym miejscu 21 października 1939 roku przez gestapo.
Wokół pałacu rozciąga się ładny park z zabytkami przyrody i staw z łabędziami. Obok pałacu na więziennym murze umieszczono tablicę pamiątkową poświęconą Polakom rozstrzelanym w tym miejscu 21 października 1939 roku przez gestapo.