Pierwszy model - Polaris
-
Re: Pierwszy model - Polaris
Szlifowanie i malowanie, a bardziej struganie kredek
powoli pokład się zapełnia, nie ma narazie przełomu, powoli systematycznie do przodu. dobrej nocy

-
Troche kosmetyki, kilka elementów więcej, malowanie. Obecnie dalsze przymiarki pod mocowanie artylerii i inne dziwne pomysły przed snem
na żywo tak samo jak na zdjęciach czyli ani dobrze ani tragicznie, czym z większej odległości się oglada tym lepiej wygląda
armaty, beczki itd luzno postawione dla zobrazowania rozmieszczenia na pokładzie, dobrej nocy

-
Dłubaniny ciąg dalszy, dalej na pokładzie, kolejne drobne elementy dorobione, jeszcze sporo pracy. Chatka puchatka ustawiona w celach poglądowych, szacuje przestrzeń potrzebną do wiązania armat do burt, szczególnie obok chatki i w srodku obok siebie są blisko armaty, jak w załączniku pierwsze foto, czy mi wystarczy miejsca, czy bede musiał zrobić wersje uproszczone wiązania, napewno zastosuje mniejsze bloczki, zobaczymy, Dobrej nocy
-
Prawdopodobnie domontuje tratwe z tyłu, szkoda byłoby załogi w razie tonięcia nie uciekną
szkoda ludzi to nie titanic
Lub na pokładzie jeśli starczy miejsca. Sposób w załaczniku

-
Jeszcze myślę nad tym miejscem czy zostawić, czy tu też coś zrobić/dorobić może być szalupa ratunkowa, beczki lub jakiś ładunek, pasuje coś w tym miejscu umieścić skoro to nie typowy szkuner handlowy tylko hybryda. Jeszcze nie mam pomysłu ale godzina młoda jeszcze
poszukam natchnienia w innych projektach, dobrej nocy

-
Mało jest rozwiązań w tym miejscu w szkunerach zasadniczo pozostają dwie opcje dodać drugą szalupę ratunkową lub zostawić jak jest w oryginale, żenbym nie przesadził bo efekt końcowy wyjdzie jak w załączniku 

- Załączniki
-
- zaglst1.jpg (28.59 KiB) Przejrzano 250 razy
-
Pierwsze próby z bloczkami armat
pierwsze śliwki robaczywki, ale próbuje 

-
Na bieżąco się uczę, nie myli się tylko ten co nic nie robi więc
Mam lawety metalowe wiec nie powierce, próbuje zrobic uproszczoną ale mimo wszystko taką "lepsza" niż tylko przewiązanie wersje wiązania do burt armat. trzeba próbować, zobaczymy co wyjdzie
ps mam wosk, będę używał, narazie problemy z supełkami, normalnie bym na rzepy zrobił ale
kolejne coraz lepiej 

-
Jeszcze trochę brakuje (zaĺącznik), bez wiercenia w lawecie metalowej będzie pod górkę ale coś pokombinuje, dobrej nocy
-
Narazie dalej kombinuje, w załaczeniu luzno polożona lina - poglądowo i cel jak to planuje zrobic
dobrej nocy