Witajcie.
Wraz z grupą znajomych zapaleńców postanowiliśmy zorganizować w Ustce wielką fetę modelarską.
Pragnę Was zatem zaprosić na I Falę Modelarską Ustka 2024, która odbędzie się w dniach 21-23 czerwca 2024 w Ustce w Szkole Podstawowej nr 2 im. kmdra Bolesława Romanowskiego. Impreza odbędzie się pod patronatem Burmistrza Miasta Ustka.
Link do imprezy: https://www.facebook.com/profile.php?id=61557730066539
Do dyspozycji będziemy mieli wielką halę sportową, która zostanie podzielona na trzy sektory.
W pierwszym sektorze zaprezentowana zostanie wielka makieta kolejowa, którą wystawiają Panowie ze stowarzyszenia TT Pomorze.
Drugi sektor zajmie ekipa z RC Gryf, która zaprezentuje modele zdalnie sterowane - jeżdżące i pływające (na zewnątrz będzie wystawiony basen o rozmiarach 8m x 4m i 25cm głębokości)
W ostatnim sektorze, poświęconym modelarstwu redukcyjnemu zorganizowana będzie wystawa modelarska wraz z konkursem modelarskim.
Link do regulaminu konkursu: https://bit.ly/RegulaminSKM
Link do elektronicznej rejestracji modeli: https://bit.ly/falamodelarska
Organizator dysponuje możliwością bezpłatnego noclegu na podłodze hali sportowej w pobliskiej SP nr 3, wyposażonej w prysznice i toaletę. Należy mieć własny materac/karimatę (nie będzie łóżek polowych) i śpiwór oraz środki higieny osobistej. Chęć noclegu należy uzgodnić telefonicznie ze mną a same zgłoszenia przesłać na e-mail: skmfestiwal@gmail.com.
W sobotę, na zakończenie dnia, na usteckich bunkrach Blüchera, planowany jest wieczór integracyjny dla modelarzy wystawiających modele (zaprowiantowanie na dzień dzisiejszy we własnym zakresie - szukamy funduszy ale jesteśmy dobrej myśli ).
Poniżej przedstawiam zdjęcia poglądowe
Serdecznie zapraszam do spędzenia fantastycznego weekendu w moim pięknym miasteczku.
W razie pytań służę pomocą.
Przemysław Cyran
519597170
przemekc83@interia.pl
I Fala Modelarska Ustka 2024
- Jarcio
Re: I Fala Modelarska Ustka 2024
Przemek, masz rozmach. Ale czemu nie ma zapowiedzi także na forach kartonowych? Myślę, że sporo chłopaków chętnie by przyjechało do Ustki, bo imprez modelarskich na Pomorzu jak na lekarstwo. A propos spędzania czasu w Twoim miasteczku, to akurat będę w nim gościł w ten weekend:)
- PanLipazMiodem
Jarku, wczoraj ogarniałem wszystkie te linki i rejestracje i ze względu na sentyment do tej społeczności to w pierwsze miejsce przyleciałem się tu pochwalić
Będziemy na forach modelarskich też to propagować.
Akurat w ten weekend to ja będę gościł w innej części Polski Ale zapraszam 21-23 czerwca
Będziemy na forach modelarskich też to propagować.
Akurat w ten weekend to ja będę gościł w innej części Polski Ale zapraszam 21-23 czerwca
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Przemek gratulacje!!! Kiedyś organizowałem takie przedsięwzięcie i wiem ile to stresu i spraw do załatwienia. Trzymam kciuki! Cieszę się że Ci się chce i tek fajnie działasz lokalnie. Powodzenia!
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- PanLipazMiodem
Odświeżam.
Zapisujemy się. Nie śpimy.
Zapisujemy się. Nie śpimy.
- Jacek.
Czy to coś podobnego jak w Lesznowoli, odbyło sie juz drugie spotkanie .Na pierwszym byłem . https://itvpiaseczno.pl/.../pierwsze-le ... ie/1423081
-
Byłem dzisiaj . Fajno było a impreza ma potencjał.
- PanLipazMiodem
Dzień dobry bardzo.
Emocje już opadły po zakończeniu naszej I Fali Modelarskiej Ustka 2024.
Chciałbym zatem przedstawić małe podsumowanie.
Jak już pisałem prędzej impreza składała się z 3 elementów, tj. prezentacja i zabawy modelami RC (jeżdżące i pływające), demonstracja makiety kolejkowej oraz główna część, czyli konkurs modelarski, którego byłem współorganizatorem.
W konkursie I Fala Modelarska Ustka 2024 wzięło udział 114 modelarzy m.in. z: Częstochowy, Piaseczna, Chełmży, Grudziądza, Koszalina, Darłowa, Świecia, Trójmiasta, Redy i Rumii, którzy łącznie wystawili 355 modeli w 45 kategoriach. Modelarze byli podzieleni w grupach wiekowych: Młodzicy - 36, Juniorzy - 17, Seniorzy - 61.
Modelarze wystawili następujące liczby modeli: Młodzicy wystawili 68 modeli, Juniorzy wystawili 48 modeli, a Seniorzy 239 modeli.
Najmłodszy modelarz imprezy miał 4 lata!
Rozdaliśmy ok. 130 dyplomów, medali, wyróżnień, pucharów i cennych nagród. Plus kilkanaście nagród specjalnych m.in. Burmistrza Miasta Ustka, Komendanta CSMW, Starosty Słupskiego oraz nagrody specjalne modelarz-modelarzowi, lokalnych firm i przedsiębiorstw.
Naszym zdaniem impreza ma wielki potencjał na przyszłość, sami włodarze już naciskają, że mamy podać następny termin na kolejny rok. Więc będę ogłaszał i zapraszał
Wielce miłym zaskoczeniem dla mnie była wizytacja dwóch przystojnych młodzieńców z Tczewa, którzy przyjechali na "kontrolę". Jerry, Marian - wybaczcie, że nie miałem więcej czasu aby na spokojnie z Wami porozmawiać ale wiedzieć musicie, że wasz przyjazd sprawił, iż wysiłek i czas jaki włożyłem w organizację tej imprezy został nagrodzony, odczułem, że to co robię ma sens. Wasze odwiedziny były dla mnie nagrodą. Dziękuję.
Poniżej kilka zdjęć.
Zapraszam za rok.
Emocje już opadły po zakończeniu naszej I Fali Modelarskiej Ustka 2024.
Chciałbym zatem przedstawić małe podsumowanie.
Jak już pisałem prędzej impreza składała się z 3 elementów, tj. prezentacja i zabawy modelami RC (jeżdżące i pływające), demonstracja makiety kolejkowej oraz główna część, czyli konkurs modelarski, którego byłem współorganizatorem.
W konkursie I Fala Modelarska Ustka 2024 wzięło udział 114 modelarzy m.in. z: Częstochowy, Piaseczna, Chełmży, Grudziądza, Koszalina, Darłowa, Świecia, Trójmiasta, Redy i Rumii, którzy łącznie wystawili 355 modeli w 45 kategoriach. Modelarze byli podzieleni w grupach wiekowych: Młodzicy - 36, Juniorzy - 17, Seniorzy - 61.
Modelarze wystawili następujące liczby modeli: Młodzicy wystawili 68 modeli, Juniorzy wystawili 48 modeli, a Seniorzy 239 modeli.
Najmłodszy modelarz imprezy miał 4 lata!
Rozdaliśmy ok. 130 dyplomów, medali, wyróżnień, pucharów i cennych nagród. Plus kilkanaście nagród specjalnych m.in. Burmistrza Miasta Ustka, Komendanta CSMW, Starosty Słupskiego oraz nagrody specjalne modelarz-modelarzowi, lokalnych firm i przedsiębiorstw.
Naszym zdaniem impreza ma wielki potencjał na przyszłość, sami włodarze już naciskają, że mamy podać następny termin na kolejny rok. Więc będę ogłaszał i zapraszał
Wielce miłym zaskoczeniem dla mnie była wizytacja dwóch przystojnych młodzieńców z Tczewa, którzy przyjechali na "kontrolę". Jerry, Marian - wybaczcie, że nie miałem więcej czasu aby na spokojnie z Wami porozmawiać ale wiedzieć musicie, że wasz przyjazd sprawił, iż wysiłek i czas jaki włożyłem w organizację tej imprezy został nagrodzony, odczułem, że to co robię ma sens. Wasze odwiedziny były dla mnie nagrodą. Dziękuję.
Poniżej kilka zdjęć.
Zapraszam za rok.