USS SARATOGA CVA 60 - DREWNO

Relacje z budowy tych jednostek
myszor

Re: USS SARATOGA CVA 60 - DREWNO

Post autor: myszor »

Nie oglądam YT bo mnie nie stać .
Ja ogladam modele na Kodze.
Twoje zachowanie jest troche nie tak.
Chcecie to sobie popatrzcie jak zrobilem i jeb linka.
To jest troche brak szacunku do spolecznosci Kogi.
Budujesz modele poza Koga to sobie buduj .
Tu pokazales się tylko po to aby się pochwalić .
Cala wioska juz Cię wychwaliła i bylo malo no to sru na Koge niech się pogapią i gratulacje z achami i ochami ślą.
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

Czytanie ze zrozumieniem jest sztuką trudną, być może nie daję już rady, ale Twój pierwszy post
brzmiał :
mariusz_bak pisze:Model drewniany wykonany na podstawie wydawnictwa fly model.
http://www.youtube.com/watch?v=cvDOAmqtsiw

Co z niego wynika : że na Youtube znajduje się filmik o wykonanym modelu.
Chcesz go nam pokazać, czy komuś sprzedać ? Wykonałeś go sam, czy jest
to model Twojego Ojca. Tych informacji nie było.
Regulaminu nie czytałeś, i tym samym przestrzegać nie mogłeś.

Odpowiedziałem Ci :
Andrzej1 pisze:Witam
Bardzo piękne no i co z tego ? Youtube pełne jest pięknych modeli,
nie jest to powód do zamieszczania linków do filmików.
A Ty to kto ?
Na Kodze zasada jest taka jak w życiu :
wchodzi się do obcego domu i mówi : dziędobry, a potem się przedstawia.
A zdjęcia modeli wykonanych własnoręcznie czy też przez kogoś, zamieszcza się na Kodze właśnie.

Pochwaliłem model, zadałem pytanie kim jesteś (pozostało bez odpowiedzi).
Nie powątpiewałem w to czy model wykonałeś Ty, tylko powiedziałem, że zdjęcia wykonanych
modeli (nie tylko przez nas) zamieszczamy na Kodze. Sam zamieściłem parę zdjęć modeli
wykonanych przez inne osoby.
I gdzie tu było niedowierzanie ?
mariusz_bak pisze:...
Pierwszy raz spotykam się z niedowierzaniem, że to nie ja wykonałem model. Przede wszystkim dla tego Pana pozdrowienia...

Za pozdrowienia serdecznie dziękuję, ale nieznajomi jeszcze mnie nie pozdrawiali
i to niezupełnie wypada.
Ja nieznajomych też nie pozdrawiam, bo może być to potraktowane jako zaczepka.
A nieznajomym się pozostaje dopóki człowiek się nie przedstawi i czegoś o sobie nie powie.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Ostatnio zmieniony 07 sie 2013, 13:33 przez Andrzej1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bartes123

Post autor: bartes123 »

* edit
Pisałem po poście Myszora, a w międzyczasie dopisał Andrzej1. Ale w sumie mogę stwierdzić, że odpowiedź moja kierowana jest do obu powyższych. Panowie, lekko przesadzacie.
/koniec edita

A ja się z Andrzejem nie zgodzę. Kolega model zbudował? Zbudował. Relacja jest? Jest w postaci filmu. Link do filmu umieszczony na forum. Więc założenia regulaminu spełnione.
Chyba że za wyjątkiem przedstawienia się w poście w powitalni. Ale osobiście wolę obejrzeć albo przeczytać jedną porządną relację, niż 10 stron powitań i zamierzeń.
Dostęp do Youtuba jest bezpłatny, chyba że chodzi Ci Andrzej o grosiki za impulsy. Ale to w końcu Twój problem, a nie autora postu. Podobno modelarstwo nie jest tanim hobby. Bo za chwilę dojdziemy do wniosku, że wrzucamy zdjęcia w miniaturkach, żeby nie obciążać kieszeni nie potrzebnie.

Czasami mam takie wrażenie, że niektórzy z nas, stali się dosyć mocną skamieliną.

Szkoda. Myślałem że Koga jest dla KAŻDEGO modelarza szkutniczego.
Awatar użytkownika
mariusz_bak

Post autor: mariusz_bak »

Panowie... wydaje mi się, że modelarstwo jest dla osób cierpliwych i spokojnych. Defacto czytając kilka komentarzy jestem po prostu zdziwiony... brak słów.
Co do pozdrowień... nieznajomych też można pozdrowić i jest to wyłącznie kwestia dobrych intencji. Jeżeli ktoś poczuł się urażony to przepraszam (o ile mogę nieznajomych przeprosić).
Konto na kodze założyłem niedawno i może mógłbym stosować się krok po kroku do regulaminu... może :)
Widzę, że co niektórzy nie powinni już pić dzisiaj kawy bo są problemy z ciśnieniem. Ja wracam do swojej pasji i jak to jeden mecenas napisał... lecę chwalić się na wioskę (chociaż po jego stylu pisowni całkiem prawdopodobne że go na wiosce spotkam haha )
Mimo wszystko POZDRAWIAM osoby zainteresowane tym postem.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2013, 15:01 przez mariusz_bak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

mariusz_bak pisze:... lecę chwalić się na wioskę (chodziarz po jego stylu pisowni całkiem prawdopodobne że go na wiosce spotkam haha )
...

Za słownikiem PWN :
Chodziarz «lekkoatleta uprawiający chód sportowy»
Chociaż «spójnik przyłączający do zdania nadrzędnego zdanie podrzędne, z którego treści można wyprowadzić sąd przeciwstawny względem tego, o czym mowa w zdaniu nadrzędnym»

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
mariusz_bak

Post autor: mariusz_bak »

no ślicznie... tak... "przejęzyczyłem się" i proszę o łagodny wymiar kary :)
... ale utwierdza mnie to w przekonaniu, że jest Pan osobą dokładną, łatwo dającą się wyprowadzić z równowagi, ale robi Pan wszystko, aby sprawiać wrażenie osoby opanowanej. Oczywiście nie można pominąć faktu, że umie Pan zrobić control C i control V.
Sądzę, że wszyscy są z Pana dumni a korespondencja z Panem to czysta przyjemność... w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bartes123

Post autor: bartes123 »

Źle odbierasz Andrzeja, Mariuszu. Jest zupełnie inny niż to jakim go dostrzegasz przez pryzmat waszych "małych utarczek".
No ale do tego trzeba jednak się nieco lepiej poznać.

Panowie, proponuję uścisnąć dłonie na zgodę. To po pierwsze. A następnie uzupełnić profil i dopełnić powinności względem regulaminu. Który zresztą Mariuszu zaakceptowałeś.

Daj się nam poznać i my na pewno damy się poznać Tobie.

I teraz już przestańcie mnie zmuszać do zachowywania się jak osoba dorosła, bo mnie to uwiera, jak za ciasne gatki
:mrgreen:
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

o co Wam idzie?
mariusz_bak pisze: że umie Pan zrobić control C i control V.

No ba, i to ten Pan Rogaty umie jeszcze to zrobić w asemblerze...
rekmak

Post autor: rekmak »

Na tym forum często spotykam ironię, niepotrzebne maślenie, pogaduchy a jak oś się nie podoba to chuzia na Juzia. Popatrzcie na awatary. To jest coś strasznego. Niech jest podobizna, statek albo nic a nie wampiry, mały głód i inne fantazje. Czy przywitalnia jest taka ważna? Ważniejsze jest modelarstwo.
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

przywitalnia jest ważna, to jak "dzień dobry" gościa w obcym domu...
ODPOWIEDZ