MIKOŁAJE NA MOTOCYKLACH

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
Awatar użytkownika
Karrex

MIKOŁAJE NA MOTOCYKLACH

Post autor: Karrex »

Witajcie.
Mikołaje do wszystkich dotarły?
Z Gdyni wyjechało ich prawie 3 tysiące :laugh: .
Tradycyjnie, jak co roku odbyła się charytatywna akcja MIKOŁAJE NA MOTOCYKLACH (VII-edycja).
Tym razem MIKOŁAJE spotkali się w GDYNI na Skwerze Kościuszki i ulicami TRÓJMIASTA,
kawalkadą pojechali do GDAŃSKA zatrzymując się na ul. Długiej i Długim Targu.
W tym roku była największa ilość zmotoryzowanych (prawie 3 tys.) uczestników.
Efektem przejazdu 2309 motocykli, skuterów i quadów z Mikołajami przez Trójmiasto,
było zebranie ponad 60 tys. zł na obiady dla potrzebujących dzieci.

Kilka fotek z Gdyni, z ulicy WładysławaIV
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TU fotki z Gdańska.
Pozdrawiam
Karol

W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux

Pozłotnictwo

Obrazek
Awatar użytkownika
Smok_740

O:MIKOŁAJE NA MOTOCYKLACH

Post autor: Smok_740 »

Ha Karolu

Na pierwszym zdjeciu jest milosnik miniaturyzacji (ten na malym motorku :D)

Czyzby autoportret :D:D:D (biore pod uwage twoje zamilowanie do miniaturek oczywiscie)

Pozdrawiam

Smoku
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200

W stoczni
ALBATROS 1/55 - Constructo -a ze 45% - zawieszona do czasu wyzdrowienia :(
W kolejce: Santissima Trinidad 1/90 DeAgostini
CSS "Alabama" RC 1/48 - wlasny wyrob (mam nadzieje)
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Po cichu liczyłem na mniej sprzyjające warunki atmosferyczne , bo na takie byłem również jak najbardziej przygotowany, mając w odwodzie tego pokracznego King-Konga :) :) :) :)

Obrazek
http://www.iik.suzuki.pl/
Awatar użytkownika
jaxa

Post autor: jaxa »

...w tym roku w Gdyni...
Obrazek
OD CZEGOŚ TRZEBA ZACZĄĆ - NAJLEPIEJ OD POCZĄTKU !!!
w szkutni: ObrazekObrazek ...i przy kei: ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Karrex

Marzena Klimowicz-Sikorska napisała:
Nie straszny był im mróz, nie straszny śnieg, który w pewnym momencie zaczął padać - Mikołaje na Motocyklach po raz ósmy pokazali, że dla potrzebujących dzieciaków, są w stanie zrobić wiele. W tym roku, choć Mikołajów było nieco mniej (w paradzie wzięło udział 660 pojazdów i blisko 700 uczestników), udało się zebrać blisko 43 tys. zł, co starczy na blisko 17 tys. obiadów dla dzieci z ośrodków opiekuńczo-wychowawczych na całym Pomorzu.

W niedzielę tuż po godz. 11 z pasa startowego na gdańskiej Zaspie wyruszyło blisko 660 motocykli, quadów i skuterów, choć pogoda mocno dawała się we znaki - termometr momentami pokazywał minus 10 stopni Celsjusza, a temperatura odczuwalna była jeszcze niższa. Ani to, ani śnieg, który w pewnym momencie zaczął padać, nie odstraszyło fanów jednośladów, którzy w barwnej paradzie Mikołajów na Motocyklach przejechali przez całe Trójmiasto. I mimo kilku niegroźnych wywrotek, żadnemu z uczestników nic się nie stało.

Zgodnie z zapowiedzią na paradę przyjechali motocyklami dwaj Finowie - 64 i 72 latek - starszy z nich wygrał zresztą konkurs na najstarszego uczestnika parady.

Na mecie w Gdyni na Skwerze Kościuszki na zziębniętych kierowców czekała mała rozgrzewająca herbata z cynamonem i goździkami rozdawana przez pracowników portalu Trojmiasto.pl (oraz Robert ;) ), a na najmłodszych - pół tony słodkości. Na koniec dla uczestników i mieszkańców zagrał zespół Farba.

trojmiasto.pl - film
FOTO
Pozdrawiam
Karol

Pozłotnictwo

Obrazek
Awatar użytkownika
Karrex

Re: MIKOŁAJE NA MOTOCYKLACH

Mimo deszczu Mikołaje na motocyklach zjechali do Gdyni na IX edycję:
kamera ze Skweru
http://www.task.gda.pl/uslugi/stream/ka ... kosciuszki

Ale o co chodzi?
http://www.trojmiasto.pl/mikolaje-na-motocyklach
Obrazek
Tegoroczna edycja (już IX) Mikołajów na Motocyklach ma swój początek ponownie w Gdańsku, startujemy na ul. Jana Pawła II (pas startowy w Gdańsku Zaspa - blokujemy jedną nitkę dla ruchu) o godzinie 11:00, następnie poruszając się kolumną przejedziemy głównymi arteriami Trójmiasta w kierunku Gdyni aby dotrzeć na metę, która znajdzie się na Skwerze Kościuszki.

Pierwsza parada odbyła się w 2003 roku. W padającym śniegu ulicami Trójmiasta jechało 9 motocyklowych mikołajów. Następnego roku było już nas 37 mikołajów. Dalej ilość uczestników rosła lawinowo. 2005 - 97, 2006 - 383, 2007 - 757 (3.100 obiadów), 2008 - 1.470 (15.000 obiadów)i w rekordowym 2009 - 2.900 mikołajów dosiadających 2309 maszyn. Z ilością uczestników rosła liczba zebranych pieniędzy. W ubiegłym roku było to 62.000 pln co pozwolił ufundować 22.000 obiadów dla dzieciaków z 9 placówek na terenie województwa pomorskiego.

trójmiasto.pl
Pozdrawiam
Karol

Pozłotnictwo

Obrazek
Awatar użytkownika
Dejmien

Post autor: Dejmien »

Na rynku Krakowskim również odbyła się parada mikołajów na motocyklach - byłem (w roli widza) ale za rok kto wie? prawko się robi - znaczy przesunięte na wiosnę - ale już opłacone - czyli kroki podjęte pozostaje formalność i w przyszłym roku na motorku :P - zdjęć niestety nie mam - ale pozdrawiam.
Awatar użytkownika
jakmiz

Post autor: jakmiz »

Ja niestety wymiękłem ( choć strój był przygotowany i cegiełka wykupiona ). Jazda motorem sama w sobie to hardcore ( na naszych ulicach), ale dzisiejsza pogoda w 3mieście była taka ,że Ci co pojechali w paradzie to prawdziwi Twardziele.
Pozdrawiam Wszystkich modelarzy i motocyklistów.
Kuba
W stoczni: zagadka
Zwodowane: Santa Maria,HMS Bounty,Berbice
Awatar użytkownika
pose

Post autor: pose »

We Wrocławiu też się zameldowali :)

pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
jakmiz

Post autor: jakmiz »

Dejmien pisze:Na rynku Krakowskim również odbyła się parada mikołajów na motocyklach - byłem (w roli widza) ale za rok kto wie? prawko się robi - znaczy przesunięte na wiosnę - ale już opłacone - czyli kroki podjęte pozostaje formalność i w przyszłym roku na motorku :P - zdjęć niestety nie mam - ale pozdrawiam.

Oj nie chcę Cię martwić - poczytaj to:
http://www.tvn24.pl/-1,1722966,0,1,od-l ... omosc.html
W stoczni: zagadka
Zwodowane: Santa Maria,HMS Bounty,Berbice
ODPOWIEDZ