Złota Łania -wariacja na luźno
- marten_kuna
Odp:Re:Złota Łania - wariacja na luźn
Tak, Rado, to twoje kaprawe oczy wypatrzyły, ale może on tak na razie ma luźne, a potem naciągnie ostatecznie:) :lol: :lol:
- maciejza
Odp:Złota Łania - wariacja na luźno
Rado napisał:
nie da sie tego ukryc ze talrepy sa skopane (oj nie tylko one ;) ).
To moje pierwsze w zyciu ;) .. zabralem sie do nich troche nie od tej strony bo ..
zamiast wiazac je na modelu jak to robia normalni ludzie to ja sobie zrobilem szablonik i wiazalem w pary i traktowalem cyjanoglutem.
o link tutaj:
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,744/catid,10/
niestety w niektorych miejscach glut zlapal nie tak jak ja bym to od niego oczekiwal ;).
Drugim utrudnieniem sa same wymiary jednostki ktora ma zaledwie 25cm, a wiec jufersiki tez kurduplaste, a i jeszcze chyba za sprezysta nitka ... wiem ze marne wytlumaczenie ;)
Ale w nastepnym bedzie lepiej ;) w tym postaram sie cos poprawic moze sie uda.
----- dodane
w linku podanym wyzej, Tomek napisal ciekawa rzecz:
wiec jest nadzieja na poprawe ;) ;)
Nie wiem czy to tylko moje kaprawe oko czy linki talerpów są póki co ciut luźne ?
nie da sie tego ukryc ze talrepy sa skopane (oj nie tylko one ;) ).
To moje pierwsze w zyciu ;) .. zabralem sie do nich troche nie od tej strony bo ..
zamiast wiazac je na modelu jak to robia normalni ludzie to ja sobie zrobilem szablonik i wiazalem w pary i traktowalem cyjanoglutem.
o link tutaj:
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,744/catid,10/
niestety w niektorych miejscach glut zlapal nie tak jak ja bym to od niego oczekiwal ;).
Drugim utrudnieniem sa same wymiary jednostki ktora ma zaledwie 25cm, a wiec jufersiki tez kurduplaste, a i jeszcze chyba za sprezysta nitka ... wiem ze marne wytlumaczenie ;)
Ale w nastepnym bedzie lepiej ;) w tym postaram sie cos poprawic moze sie uda.
----- dodane
w linku podanym wyzej, Tomek napisal ciekawa rzecz:
Tak wykonane talrepy widzialem i na znacznie mniejszych modelach [...] chocby wspomne o wspanialym modelu HMS Victory w skali 1:300 [...] Tak wiec, wykonanie tych detali jest jak najbardziej mozliwe w takich skalach i stopien ich perfekcyjnosci zalezy wprost proporcjonalnie do doswiadczenia modelarza.
wiec jest nadzieja na poprawe ;) ;)
- maciejza
- maciejza
- ataman
Napisz, proszę Maciejza.. że to moja Golden Hind Cię zainspirowała do ciągnięcoa swojej roboty... bedzie mi przyjemnie,, ;)
Pozdrawiam
- maciejza
tak szczerze mówiąc to chcę już rozpocząć nową budowę i dlatego wypada skończyć to co zalega ;)
No ale ... każdy ukończony model przez kolegów daje jakąś mobilizację do działania ;)
No ale ... każdy ukończony model przez kolegów daje jakąś mobilizację do działania ;)
- maciejza
- DTHCHC
To się "nasznurowałeś" ;) Rozumiem, że model zostaje bez żagli?
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
- maciejza
DTHCHC napisał:
W zalożeniach żagli miało nie być ..
Muszę jeszcze zrobic kotwice, latarnie i falkonety, więc czasu jeszcze mam na przemyślenia 'czy i jakie żagle'. Ale skłaniam się powoli do tego, aby zawiesić zwinięte.
Rozumiem, że model zostaje bez żagli?
W zalożeniach żagli miało nie być ..
Muszę jeszcze zrobic kotwice, latarnie i falkonety, więc czasu jeszcze mam na przemyślenia 'czy i jakie żagle'. Ale skłaniam się powoli do tego, aby zawiesić zwinięte.
-
dobrze wygląda beż płocien
żagle to wybór: albo widać całe olinowanie, albo dobrze zrobione szmatki. także wybór należy do Ciebie :)
żagle to wybór: albo widać całe olinowanie, albo dobrze zrobione szmatki. także wybór należy do Ciebie :)
Kilo wody pod stopą!