Witam!
Nie wiem czy to będzie wstęp do relacji i czy w ogóle coś będzie się w temacie działo ponieważ za dużo mam rozgrzebanych w stoczni okrętów.
W posiadanie Bojerowskiego Wodnika wszedłem przypadkiem. Zawsze obchodziłem Wodnika łukiem uważając że skoro na sumieniu mam Revange to nie będę powielał rozwiązań. Parę tygodni temu przyglądałem się Bojerowskiej Pannie Wodnej a potem zacząłem szukać materiałów i to z marnym skutkiem. Znalazłem jakiś okręt o tej nazwie ale nie z tej epoki. Stwierdziłem w obliczu porażki, że poszukam planów Wodnika. Wiem że mogłem zapytać na forum kolegów i pewnie by pomogli ale skoro sprawa była niepewna to głowy nie zawracałem. Wpadł do mnie kolega po wypadku motocyklowym podczas którego to ucierpiał laptop.Laptop naprawiłem i hasa. Kolega rzucił okiem na dorobek i stwierdził że on też ma "coś takiego" w klapkach jak ja buduję. No to mówię że jak chce się go pozbyć to ja go zaadoptuję. Nie wiedziałem co to. No i dziś pojechałem. Możecie sobie moje zdziwienie wyobrazić jak to kolega mój wręcza mi karton z zawartością Wodnika. Jutro w dowód wdzięczności zabieram kolegę na browca mam nadzieję po wygranej Lecha.( patriotyzm lokalny ) Tak czy inaczej mój zestaw ( sprawdziłem ze stroną bojera i jest inaczej niż u mnie.Mam chyba wersję 1.0. Nie ma ellementów fototrawionych i o zgrozo furt armatnich!!!! oraz szalupy. A trzeba przyjąć że to zestaw za 600 zł ( nie dałbym w życiu !!!!) Napisałem do firmy Bojer z zapytaniem czy wzorem firm zachodnich uzupełnią zestaw albo zaproponują w ramach promocji zakup za symboliczna złotówkę. Zobaczymy co odpowiedzą.
To się pochwaliłem.
Pozdrawiam
Wodnik - Bojer
- Leon27
- Leon27
O:Wodnik - Bojer
Odpowiedź z Bojera była niemal natychmiastowa. Jako że była kierowana do mnie pozwolę sobie ją opublikować dosłownie.
Pani Agnieszka odpisała:
Dzień dobry,
Odpowiadając na Pana maila uprzejmie informujemy,
że Pański zestaw różni się do prezentowanego na naszej stronie ponieważ (jak wynika z Pańskiego opisu) jest to zestaw z pierwszej serii - wyprodukowanej przed czerwcem 2007r.
Zestawy z tej serii sprzedawane były w cenie niższej o ponad 100zł niż są teraz.
Obecnie sprzedawane zestawy, są wzbogacone o wszystkie wymienione przez Pana elementy (szalupa, gretingi, blaszki fototrawione) oraz inne jak pawęż rufowa, relingi.
Lufy, kotwice oraz figura galionowa wykonywane są obecnie z żywicy poliuretanowej.
Na prośbę Klientów, posiadających zestaw z pierwszej serii, drewniane elementy wycinane laserowo oraz elementy poliuretanowe wysyłamy całkowicie gratis. W związku z tym proszę o podanie adresu, na który możemy je przesłać.
Natomiast elementy fototrawione, na specjalne życzenie, wysyłamy dodatkowo za opłatą 70zł.
BOJER
Adres podałem i czekam na paczkę. Z elementów fototrawionych zrezygnowałem.Moze uda się to wzrobić metoda chałupniczą.
Pani Agnieszka odpisała:
Dzień dobry,
Odpowiadając na Pana maila uprzejmie informujemy,
że Pański zestaw różni się do prezentowanego na naszej stronie ponieważ (jak wynika z Pańskiego opisu) jest to zestaw z pierwszej serii - wyprodukowanej przed czerwcem 2007r.
Zestawy z tej serii sprzedawane były w cenie niższej o ponad 100zł niż są teraz.
Obecnie sprzedawane zestawy, są wzbogacone o wszystkie wymienione przez Pana elementy (szalupa, gretingi, blaszki fototrawione) oraz inne jak pawęż rufowa, relingi.
Lufy, kotwice oraz figura galionowa wykonywane są obecnie z żywicy poliuretanowej.
Na prośbę Klientów, posiadających zestaw z pierwszej serii, drewniane elementy wycinane laserowo oraz elementy poliuretanowe wysyłamy całkowicie gratis. W związku z tym proszę o podanie adresu, na który możemy je przesłać.
Natomiast elementy fototrawione, na specjalne życzenie, wysyłamy dodatkowo za opłatą 70zł.
BOJER
Adres podałem i czekam na paczkę. Z elementów fototrawionych zrezygnowałem.Moze uda się to wzrobić metoda chałupniczą.
- mirek
Bojer to bardzo solidna firma i na pewno cię nie zawiodą , a swoją drogą radziłbym jednak zakupić te elementy foto trawione samodzielnie ich w takiej jakości nie zrobisz
Pozdrawiam Mirek Rybus
- halny55
- Karrex
halny55 napisał:
Pewnie, że jest super, ale ma poważną wadę: nie robi WODNIKA, ani żadnej innej polskiej (gdańskiej) jednostki z bitwy pod OLIWĄ ;).
A co sądzicie o firmie CONSTRUCTO ? Podobno jest super...
Pewnie, że jest super, ale ma poważną wadę: nie robi WODNIKA, ani żadnej innej polskiej (gdańskiej) jednostki z bitwy pod OLIWĄ ;).
Pozdrawiam
Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo

Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo

- Leon27
Doszła do mnie pierwsza paczka z elementami wycinanymi laserowo. Czyli uzupełnienie zestawu z wersji 1.0 o elementy występujące w aktualnej wersji.
Wycinanie i grawerowanie laserem 1 klasa, gretingi jak dla mnie super. Poręcze wycinane z 1 kawałka.Nic tylko nałożyć jakąś bejce i można zakładać. mój zestaw jest z 2003 więc postępy widać w zestawie na duży plus.
czekam na paczkę z elementami poliuretanowymi
Wycinanie i grawerowanie laserem 1 klasa, gretingi jak dla mnie super. Poręcze wycinane z 1 kawałka.Nic tylko nałożyć jakąś bejce i można zakładać. mój zestaw jest z 2003 więc postępy widać w zestawie na duży plus.

czekam na paczkę z elementami poliuretanowymi
- Leon27
Po tygodniu od wcześniejszej paczki doszły elementy ze sprężonego poliuretanu.Tak przynajmniej twierdzi producent. Mi ciężko to zweryfikować. bo wygląda jak plastik.