Witam
Czy jest ktoś zainteresowany procesem technologicznym umożliwiającym uzyskanie lejka na końcu igły lekarskiej? Nadaje się to to na lufę działka p-lot może jeszcze na coś.
Powyższe pytanie zadaję na życzenie Adama - sam bym na to nie wpadł.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Nie kupię, nie sprzedam
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
- oksal
O:Nie kupię, nie sprzedam
Andrzej, Ty się nie pytaj tylko opisz i "obcykaj" aparatem. Na Kodze jest dział do wrzucania artykułów, wystarczy, że Izba Lordów Admiralicji Kogi;) zatwierdzi i już jest w "publikacji":)
- halny55
Myślę,że można nad gazem rozgrzać do czerwoności i rozepchać czymś,np. szpilką,lub końcówką gwoździa,w zależności od grubości igły.I po temacie.
- Budrys
halny55 napisał:
Jeśli można to zaproponowałbym lekką modyfikację wykonawczą:
nie rozgrzać a grzejąc końcówkę igły (np. mikropalnikiem gazowym (na gaz do zapalniczek itp.) rozszerzać (wyoblać) obracając (np. w miniwiertarce) igłą lub stożkowo zakończonym narzędziem Daje to dobrą osiowość zakończenia lejkowego. Efekt zależy od materiału z jakiego wykonana była igła i przeznaczenia, że o średnicy nie wspomnę!;)
Myślę,że można nad gazem rozgrzać do czerwoności i rozepchać czymś,np. szpilką,lub końcówką gwoździa,w zależności od grubości igły.
Jeśli można to zaproponowałbym lekką modyfikację wykonawczą:
nie rozgrzać a grzejąc końcówkę igły (np. mikropalnikiem gazowym (na gaz do zapalniczek itp.) rozszerzać (wyoblać) obracając (np. w miniwiertarce) igłą lub stożkowo zakończonym narzędziem Daje to dobrą osiowość zakończenia lejkowego. Efekt zależy od materiału z jakiego wykonana była igła i przeznaczenia, że o średnicy nie wspomnę!;)
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
Wojciech [Budrys]
- Andrzej1
Ja nie pytałem jak to zrobić, tylko pytałem czy ktoś ma ochotę zobaczyć jak ja to zrobiłem.
Jak się pozbieram to porobię fotki i pokażę.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Jak się pozbieram to porobię fotki i pokażę.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- Budrys
Andrzej, bardzo przepraszam. Moje niedopatrzenie w pośpiechu. Z ogromną ciekawością i uznaniem dorywczo śledzę Twoje zmagania ze specyfiką środowiska (pod) wodnego. Z wiarą w Twój pełny sukces.:)
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
Wojciech [Budrys]
-
Andrzej sam krytykujesz, że ktoś zakłada temat bez treści a sam się do swoich wymagań nie stosujesz. Jeżeli wymagasz od kogoś stosowania się do swoich zasad to stosuje je także do siebie.
Ten temat powinien pojawić się ze zdjęciami i opisem technologi lub nie powinien się pokazywać wcale, bo nic nie wnosi poza tym, że wiemy, że ty potrafisz to zrobić.
Ten temat powinien pojawić się ze zdjęciami i opisem technologi lub nie powinien się pokazywać wcale, bo nic nie wnosi poza tym, że wiemy, że ty potrafisz to zrobić.
- Andrzej1
Oj, to chyba niezupełnie trafiona krytyka. Nie lubię wątków bez sensu. Ten zrobił się bez sensu, w zamierzeniu nie miał mieć sensu - to tylko sonda, czy Kogowicze są zainteresowani.
A tak zupełnie nawiasem, to Hyde Park i tu można. Tak wynika z regulaminu.
Nie zamierzam zachować technologii dla siebie. Przekażę ją wszystkim, ale muszę zrobić narzędzie, zdjęcia i wreszczie napisać cóś po polsku.
Tyle czasu bez tego wielkopomnego wynalazku Kogowicze przetrzymali, to i prawdopodobnie wytrzymają jeszcze kilka dni bez większego uszczerbku na zdrowiu. Jeżeli się mylę, to wyślę Ci prywatnie opis bez zdjęć - przestaniesz odczuwać ten jaskółczy niepokój.
Dobrze powiedziałem proszę Pana ?
Z ukłonami
Andrzej Korycki
A tak zupełnie nawiasem, to Hyde Park i tu można. Tak wynika z regulaminu.
Nie zamierzam zachować technologii dla siebie. Przekażę ją wszystkim, ale muszę zrobić narzędzie, zdjęcia i wreszczie napisać cóś po polsku.
Tyle czasu bez tego wielkopomnego wynalazku Kogowicze przetrzymali, to i prawdopodobnie wytrzymają jeszcze kilka dni bez większego uszczerbku na zdrowiu. Jeżeli się mylę, to wyślę Ci prywatnie opis bez zdjęć - przestaniesz odczuwać ten jaskółczy niepokój.
Dobrze powiedziałem proszę Pana ?
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- halny55
Panie Andrzeju,nie wszystkie technologie Pańskie są trafne.I nie wszystkim pasują.Każdy ma swoje sposoby i należy je szanować.Z resztą wszystko zalezy,jaki jest efekt końcowy.
- grzegorz75
halny55 napisał:
Za to Twoje halny są trafne :) . Nie mogę się naczytać i naoglądać , tyle żeś ich na forum umieścił . :)
nie wszystkie technologie Pańskie są trafne.I nie wszystkim pasują
Za to Twoje halny są trafne :) . Nie mogę się naczytać i naoglądać , tyle żeś ich na forum umieścił . :)
http://www.iik.suzuki.pl/