Chwalimy się
-
O:Chwalimy się
Mirku Willema mam chodziło mi o książke Kamila . Ale dziękuje za chęci . I tak się do Ciebie będe odzywał na PW bo napewno pytań będzie dużo a ta książka to skarb dla mnie .W kolejce właśnie jest ten holenderski dwópokładowiec i Wappen von Hamburg I . Dzięki i pozdrawiam .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Mirek77
Jak już jesteśmy przy temacie holenderskiego szkutnictwa...Statki Tasmana

-
Leżącego się nie kopie:( ! Jak byś mógł podać tytuły i autorów to był bym wdzięczny :) .
Pozdrawiam . Andrzej :)
- Mirek77
Mam tylko plany,ale wiem że jest książka pt. The ships of Abel Tasman.Można obejrzec w necie.
-
Mirek77 napisał:
Książka książką, ale jest cały zestaw: książka, 20 dwustronnych arkuszy planów, paleta barw używanych w XVII w. oraz płyta CD zawierająca w zasadzie wszystko to co wyżej; w zasadzie bo z książki na płycie są przede wszystkim zdjęcia, nie ma tekstu i rysunków. Zestaw zakupiłem w Schepsvaartmuseum w Amsterdamie. Autorzy Ab Hoving i Cor Emke, wydawnictwo Verloren 2000 (www.verloren.nl)

Mam tylko plany,ale wiem że jest książka pt. The ships of Abel Tasman.Można obejrzec w necie.
Książka książką, ale jest cały zestaw: książka, 20 dwustronnych arkuszy planów, paleta barw używanych w XVII w. oraz płyta CD zawierająca w zasadzie wszystko to co wyżej; w zasadzie bo z książki na płycie są przede wszystkim zdjęcia, nie ma tekstu i rysunków. Zestaw zakupiłem w Schepsvaartmuseum w Amsterdamie. Autorzy Ab Hoving i Cor Emke, wydawnictwo Verloren 2000 (www.verloren.nl)

-
Coś tu namieszałem. Proszę moderatorów o usunięcie pierwszego posta.
Myszor, jeżeli będziesz potrzebował informacji nt. np. olinowania, daj znać, postaram się pomóc.;)
Myszor, jeżeli będziesz potrzebował informacji nt. np. olinowania, daj znać, postaram się pomóc.;)
- Killim
Witam, jak już się chwalić to na całego:woohoo: Po dłuuuuuuuuuuuugich pertraktacjach z żoną i kilku miesięcznym odkładaniu do świnki udało mi się zakupić proxxona ks 230B)
i mam nadzieję że skończyła się dla mnie era żmudnego cięcia nożem a następnie docierania papierem ściernym.

i mam nadzieję że skończyła się dla mnie era żmudnego cięcia nożem a następnie docierania papierem ściernym.

W Stoczni:
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria
Kamil
- Mirek77
Na mojego "PROXXONA"nie musiałem odkładać a montaż zajął mi jakieś dwie godziny:laugh: Wiertarka spisana na straty została wypoziomowana i przyklejona poxyliną:woohoo: Tarcza zamontowana na śrubie 10-tce i dokręcona odpowiednią nakrętką i dodatkowo zaklejona poxyliną:sick:Takiego wynalazku na Kodze jeszcze chyba nie było ale wierzcie lub nie ale toto coś działa i tnie piękne listeweczki.

- JurekBin
- Kontakt:
A ja sobie sprawiłem małe studio fotograficzne :)