Narzędzia

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
ODPOWIEDZ
myszor

Narzędzia

Post autor: myszor »

Witam. Nosze się z zamiarem kupna stołu krzyżowego do stojaka wiertarskiego Dremel. Mam pytanie , jaki najlepiej kupić i czy wogóle jest taka możliwość . Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
Budrys

O:Narzędzia

Post autor: Budrys »

myszor napisał:
Witam. Nosze się z zamiarem kupna stołu krzyżowego do stojaka wiertarskiego Dremel. Mam pytanie , jaki najlepiej kupić i czy wogóle jest taka możliwość .

Możliwości jest wiele i związane są przede wszystkim z ceną. Do stojaka Dremel'a dobrą alternatywą jest Micro Stół Koordynacyjny PROXXON'a KT 70. Często pojawia się na Allegro w cenie zbliżonej do 200 PLN (od góry). Lekka konstrukcja i wystarczająco dokładna do prac jakie można wykonywać przy użyciu zestawu Dremel. Inne modele stołów, bardziej masywne, są znacznie droższe i nadają się raczej do cięższych prac.
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
Arco

Post autor: Arco »

Małe sprostowanie starszego kolegi. Swego czasu też zastanawiałem się nad zakupem takiego stołu - nie tylko do celów modelarskich, ale też domowych. Niestety cena nie jest tak różowa jak powiada Budrys - wynosi około 400zł :(

Arco

http://www.farol.pl/koordynacyjny-stol-krzyzowy-proxxon-p-389.html

http://allegro.pl/item729393582_proxxon_mikro_stol_koordynacyjny_kt_70_27_100.html
Awatar użytkownika
Budrys

Post autor: Budrys »

What a pity! Żałuję!:( Swojego czasu wraz z Vegelusem kupiliśmy na aukcji Allegro po takim stoliku PROXXON'a płacąc po ok dwieście z czymś złotych (jeśli dobrze pamiętam) i uważając to za dobrą okazję. Myślę więc, że to była jednak okazja! :)

PS. Niestety, aktualnie cena takiego urządzenia waha się w okolicach 379.00 PLN.:dry:
http://allegro.pl/item726548425_proxxon_27100_micro_stol_koordynacyjny_kt_70.html
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
"Where there is a will there is a way"
vegelus

Post autor: vegelus »

Stoły proxxon pojawiają się w cenie od 250 do 270 zł. Średnio raz w mieisącu ktoś coś takiego wystawia. Trzeba po prostu obserwować aukcje proxxona i się upoluje w dobrej cenie.

Co do jakości tego stołu to uważam, że na potrzeby modelarskie jest idealny. Następna półka cenowa jeżeli chodzi o dokładność to w granicach 1500 lub więcej ale to już mowa o stołach frezerskich narzędziowych.
ODPOWIEDZ