Witaj Arturze. B) B) B)
Tu masz link do sposobu wykonania pokładu z wyrobu drewnopodobnego, czy czekoladopodobnego.
Jak zwał tak zwał :woohoo: :woohoo: :woohoo:
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/catid,10/id,14402/
Pozdrawiam Robert.
Jeszcze jeden BIsmarck
- ROBERT
O:Jeszcze jeden BIsmarck
robert.lewinski@wp.pl
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert
-
Obejrzałem ten link.
Wyżej zastosowanego materiału się nie podskoczy.
Drewna nic nie zastąpi,
To kiepski patent.
WJK
Drewna nic nie zastąpi,
To kiepski patent.
WJK
- stefan
wojteczekx napisał:
Zamiast sie wymądrzać, pokaż nam może Twój patent na idealny pokład?...albo na jakikolwiek pokład wykonany przez Ciebie...czy Ty w ogóle potrafisz coś zrobic? czy tylko mądrować się potrafisz?...
Obejrzałem ten link.
Drewna nic nie zastąpi,
To kiepski patent.
WJK
Zamiast sie wymądrzać, pokaż nam może Twój patent na idealny pokład?...albo na jakikolwiek pokład wykonany przez Ciebie...czy Ty w ogóle potrafisz coś zrobic? czy tylko mądrować się potrafisz?...
-
Ja się nie wymądrzam tylko oceniam metodę.
Zadnym materiałem nie można nastąpić drewna, kosztuje to kupę pracy
a efekt mizerny. Widać to na zdjęciach z podanego linku.
A mój patent jest taki aby drewniane pokłady robić z drewna a nie jakichś wyklein drewnopodobnych
- są niby podobne do drewna i to lakierowanego (chociażby na mat). Pokażcie mi lakierowane pokłady
w realu.
I po co te nerwy ?
Mogę się przyznać, że nic nie umiem, ale mam oczy i widzę.
Pozdrawiam serdecznie,
WJK
Zadnym materiałem nie można nastąpić drewna, kosztuje to kupę pracy
a efekt mizerny. Widać to na zdjęciach z podanego linku.
A mój patent jest taki aby drewniane pokłady robić z drewna a nie jakichś wyklein drewnopodobnych
- są niby podobne do drewna i to lakierowanego (chociażby na mat). Pokażcie mi lakierowane pokłady
w realu.
I po co te nerwy ?
Mogę się przyznać, że nic nie umiem, ale mam oczy i widzę.
Pozdrawiam serdecznie,
WJK
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
wojteczekx napisał:
No ale Dżonkę mógłbyś zrobić.
.... dowolna metodą.
Ja się nie wymądrzam tylko oceniam metodę.
No ale Dżonkę mógłbyś zrobić.
.... dowolna metodą.
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
wojteczekx
Ktoś dzieli się z Tobą swoim doświadczeniem, a Ty to krytykujesz w brzydki sposób.
Skoro już rzucasz takie argumenty, pokaż mi model, co ma zachowane proporcje słojów w skali.
Więc nie powołuj się na wierność.
I uzupełnij profil :D
Do wszystkich - proszę zaprzestać postów niezwiązanych z relacją bo wszystko poleci do kosza (poza relacją)
Ktoś dzieli się z Tobą swoim doświadczeniem, a Ty to krytykujesz w brzydki sposób.
Skoro już rzucasz takie argumenty, pokaż mi model, co ma zachowane proporcje słojów w skali.
Więc nie powołuj się na wierność.
I uzupełnij profil :D
Do wszystkich - proszę zaprzestać postów niezwiązanych z relacją bo wszystko poleci do kosza (poza relacją)
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
-
Tu tak jak kolega Wojteczekx prosił o fotki , a tak nawiasem do pokładu to poczekaj do relacji samego pokładu.:) :) :)
Pozdrawiam Artur.

Pozdrawiam Artur.

Kocham Laubzegę
- ROBERT
Witaj Arturze.
Robiąc pokład pamiętaj o tym. Oczywiście uskok pomiędzy pokładem stalowym, a drewnianym jest praktycznie nie możliwy do zrobienia przy tej skali, to jednak trzeba pamiętać o zróżnicowaniu ich.
Tu masz dwa rysunki z planów.
Tu takie moje rysowanie na szybko. To lepiej zobrazuje to na co należy zwrócić uwagę.
To chyba jest w temacie?:ohmy: :woohoo: :silly:
Jak to zrobic zostawię Twojej wyobraźni, sposobów jest wiele.
Robiąc pokład pamiętaj o tym. Oczywiście uskok pomiędzy pokładem stalowym, a drewnianym jest praktycznie nie możliwy do zrobienia przy tej skali, to jednak trzeba pamiętać o zróżnicowaniu ich.
Tu masz dwa rysunki z planów.

Tu takie moje rysowanie na szybko. To lepiej zobrazuje to na co należy zwrócić uwagę.

To chyba jest w temacie?:ohmy: :woohoo: :silly:
Jak to zrobic zostawię Twojej wyobraźni, sposobów jest wiele.
robert.lewinski@wp.pl
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert
- goldie
Tu masz zdjecia innego modelu, moze zobrazuje dokaldniej jak to powinno wygladac. Ten akurat jest w skali 1:72, ale doskonale na nim widac wszystkie detale i niuansy konstrukcji burt i pokladu.
http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=13&t=12288&st=0&sk=t&sd=a&start=60
Moim zdaniem budowa kadluba wg hachette musi poczekac do momentu az dostaniesz od wydawnictwa poklad glowny, inaczej bez planow mozna sie pobawic w zgadywanke.
http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=13&t=12288&st=0&sk=t&sd=a&start=60
Moim zdaniem budowa kadluba wg hachette musi poczekac do momentu az dostaniesz od wydawnictwa poklad glowny, inaczej bez planow mozna sie pobawic w zgadywanke.