Chwalimy się

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sebastian

O:Chwalimy się

Post autor: Sebastian »

Witam

konkurs nie rozstrzygnięty

Ale do rzeczy miałem dzisiaj przyjemność pływać litewska łodzią rybacką (rekonstrukcja łodzi Kurońskiej) z Litwy. "Rybacy" propagują kulturę litewską poprzez przejażdżki łodzią po zalewie Wiślanym.

Rejs odbył się we Fromborku, ja mieszkam 10 km od Fromborka
Obrazek
w porcie:
Korweta Elisabeth
Awatar użytkownika
lesiu117

Post autor: lesiu117 »

Zbyszek napisał:
W ramach oderwania od modeli szkutniczych wstawiam taką fotkę, jest to bardziej dla modelarzy kołowych ale ciekawi mnie czy ktoś zgadnie co to jest. Zakaz odpowiedzi mają Robert, Romeks oraz Dziadek bo ją znają.

Obrazek

No Stefan masz racje, niestety w wikipedi nie podali że jeszcze jednego można obejrzeć w Bolesławcu. Na szczęście nie pocieli wszystkich na żyletki.

Witam Wszystkich po dlugiej przerwie :) Tak sie sklada ze aktualnie jestem na szkoleniu w Centrum Szkolenia Artylerii i Uzbrojenia w Toruniu i na jednostce mamy wlasnie to muzeum gdzie stoi 2S7. Co tu duzo mowic.. Piekna maszyna :) Stoi zaraz przy murze wiec nie wchodzac na teren jednostki mozna ja jakos tam obejrzec :D Poza nim stoi troche wiecej sprzetu, np: samobiezne wyrzutnie rakiet: Frog-1, Frog-3, Frog-7, BM-21, pelno dzial roznego kalibru, haubice (np.2S1- popularny gozdzik) na wejsciu sa tez 2 armaty z 18xx roku, mozdzierze i jako nieliczni w polsce maja 45mm dzialko pokladowe z okretu podwodnego :). W budynku muzeum mozna tez obejrzec pelno lusek, pociskow, broni bialej. Jesli ktos ma blisko lub jest przejazdem i intersuje sie militaria to warto tam przyjsc :) Pozdrawiam

kilka zdjec z muzem:
http://foto.etorun.pl/thumbnails.php?album=23&page=1
w stoczni:
Bismarck
Awatar użytkownika
jaxa

Post autor: jaxa »

Sebastianie, szkoda że wcześniej twojego wpisu nie zauważyłem. Widziałem tą jednostkę w Gdańsku, niestety tylko przycumowaną, ale... zrobiłem kilka fotek kadłuba i detali ( www.wxw.pl/sud1 ), a także pisałem o niej na forum, gdzie inni podzielili się informacjami na temat tych łodzi - POLECAM :)
OD CZEGOŚ TRZEBA ZACZĄĆ - NAJLEPIEJ OD POCZĄTKU !!!
w szkutni: ObrazekObrazek ...i przy kei: ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Rafal

Post autor: Rafal »

Witam,
Chciałbym się pochwalić, że kilka modeli moich i mojego taty można będzie zobaczyć w Kutnie na wystawie czasowej (lipiec-wrzesień 2008) w Muzeum Regionalnym w Kutnie :) pod tytułem "a może morze w Kutnie..."
Wszystkich chętnych serdecznie zapraszam - będzie tam 8 pełnych modeli, sekcja działa i rozpoczęty kadłub Iskry, oraz wiele innych ciekawych eksponatów oraz obrazów związanych z tematyka morską. Pewnie większość tych modeli widzieliście na tym lub innym forum, ale co na żywo to na żywo:P
Wstawiam fotkę zaproszenia oraz jedno zdjecie które pozwolono mi pstryknąć bo jeszcze nie było oficjalnego otwarcia wystawy.
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
Rafał A.

www.motogaragekutno.pl
Awatar użytkownika
maciejza

Post autor: maciejza »

grzegorz75 napisał:
No to ja się pochwale . Na osłodę GSXR1000 :-)

poszerzam grono modelarzy motocyklistow, wlasnie zaparkowalem w garazu ;)
Obrazek
artur

Post autor: artur »

No to ja się pochwale . Na osłodę GSXR1000 :evil: :evil: :evil: Jak prowadzisz to NIE PIJ Żubrów B) B) B)
Kocham Laubzegę
Awatar użytkownika
Rafal

Post autor: Rafal »

To i ja się pochwalę. Ciekawe czy ktoś odgadnie co to za motocykl :P
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
Rafał A.

www.motogaragekutno.pl
Awatar użytkownika