Sklepik - pytania i opinie

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
Awatar użytkownika
radek
Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
Kontakt:

Sklepik - pytania i opinie

Post autor: radek »

tu komentujemy pytamy i dyskutujemy o nowym sklepiku internetowyn na Kodze
Radosław Kubera
Koga Portal
Awatar użytkownika
Zbyszek

Re:Sklepik - pytania i opinie

Post autor: Zbyszek »

To pierwsze pytanko, a hebelki będą :laugh:
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
maciejza

Post autor: maciejza »

Zbyszek napisał:
To pierwsze pytanko, a hebelki będą :laugh:

a szybszy byl kurde ... ;)
Awatar użytkownika
Zbyszek

Szybszy czy nie nieważne :laugh:

Panowie właśnie wróciłem z zakładu produkującego fornir, obłogi i szelag, nie jestem znawcą i niewiem zabardzo co to są te obłogi i szelak, ale może koledzy mi wytłómaczą, najważniejsze co ta fornirowania oferuję.

O to jej asortyment:

Okleina skrawana: dąb, jesion, sosna, olcha, orzech, czereśnia, lipa, topola, klon, brzoza i pochodne o grubości od 0,5 do 1 mm.

Okleiny egzotyczne: mahoń, mahoń piramida, czeczot orzechowy, heban palisander, brzoza karelska, róża.

Obłogi 3mm cięte na traku taśmowym: czereśnia, orzech, jabłoń, grusza, akacja, dąb brzoza i pochodne.

Oraz szelak kilka gatunków.

Tą treść przepisałem z wizytówki, osobiście kupiłem czereśnie 1m kw. 12 zł oraz orzech 1 m kw. 16 zł.

I pytanko czy to dobra cena bo ne mam pojęcia, czereśnia krajowa i orzech też. :laugh:
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
maciejza

Post autor: maciejza »

Zbyszek napisał:
osobiście kupiłem czereśnie 1m kw. 12 zł oraz orzech 1 m kw. 16 zł.

zalezy czy fornir czy obłóg :)
jak fornir to cena chyba normalna.
Awatar użytkownika
Zbyszek

Oczywiście forni, nie zabardzo wiem co są te obłogi, ale jęśli dobrze kojarzę to chyba coś w rodzaju listewek do oklejania innych rodzjaów drewna mniej wartościowego wykorzystywanego jako wypełnienie czy dobrze kojarzę :x
Pozdrawiam!!!
Aqarius

Post autor: Aqarius »

"O to jej asortyment:

Okleina skrawana: dąb, jesion, sosna, olcha, orzech, czereśnia, lipa, topola, klon, brzoza i pochodne o grubości od 0,5 do 1 mm.

Okleiny egzotyczne: mahoń, mahoń piramida, czeczot orzechowy, heban palisander, brzoza karelska, róża.

Obłogi 3mm cięte na traku taśmowym: czereśnia, orzech, jabłoń, grusza, akacja, dąb brzoza i pochodne.

Oraz szelak kilka gatunków."

Mam nadzieję że to wszystko znajdzie się w sklepiku.

pozdrawiam Aqa
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Już spieszę z odpowiedzią . :) :) Okleina czyli fornir to drewno skrawane na mokro i spotyka się je w grubościach od 0,5 - 1 mm, natomiast obłóg jest robiony podobną metodą lub jest cięty na sucho piłami taśmowymi i grubość w jakich występuje w handlu to 1,2 - 2 mm Nigdy nie spotkalem się z grubością 3 mm . Szelak jest to surowiec do wyrobu politury i do peewnego okresu był stosowany do wyrobu lakierów izolacyknych w silnikach elektrycznych.
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
Zbyszek

Załączam zdjęcia fornirów które nabyłem wczoraj.

Orzech:

Obrazek

Czereśnia:

Obrazek
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
krzysztof

Post autor: krzysztof »

Chyba jestem tzw klientem próbnym. Otrzymałem właśne, kilka chwil temu listewki na poszycie K&M. Listewki super, równe. Na poszycie mam czereśnię, a na pokład brzozę. Czekam z niecierpliwością na pełną ofertę sklepu. Zapowiada się nieźle. Oby tak dalej. POLECAM.
Ps. W Gdańsku znalazłem tylko tego wymiaru listeki sosnowe, toteż jeśłi ktoś nie ma dobrej pilarki, trzeba korzystać z okazji, którą na daje sklepik KOGI.
Krzysztof
pozdrawiam Krzysztof

krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
ODPOWIEDZ