Pan Burdys ma racje co do tych bledow, i jezeli komokolwiek to przeskadza to przepraszam, jednagze polaczenie zawodowego dysortografa (zaswiadzenie mam od podstawowki) oraz braku polskich znakow nie ulatwia mi pisania.
Natomiast milo jest wiedziec, ze istnieja ludzie ktorym bliska jest jeszcze analogaowa fotografia, poniewarz obecnie jest ona szalenie niepopularna w szerszych kregach spoleczenstwa, i pozostala jedynie niewielka ilosc pasjonatow. I zanim wyjechalem z kraju to niemoglem nikoga takiego odnalesc. Widoczne szukalem nie w tym pokoleniu co trzeba.
Pozdrawiam : perdidos
Chwalimy się
- Budrys
O:Chwalimy się
ataman napisał:
Rzeczywiście cacko! Tylko te płyty szklane! Ale piszesz, że też na błony cięte, czyli jest dodatkowa kaseta? Obiektyw symetryczny, to może i podwójny wyciąg miecha? Jeśli tak to cacko do pejzaży! I to z możliwością zastosowania obecnych (jeszcze!) filmów barwnych (ciętych). MIÓD.:woohoo:
. . . .
to ja dołożę moje cacko: podwójny wyciąg miecha, 10x15 cm, na klisze szklane( lub błony cięte - na takich robiłem foty).. obiektyw doppel - jak sie połówkę wykręciło, to ogniskowa rosła dwukrotnie...i wiele jeszcze fajnych bajerów ma...
Rzeczywiście cacko! Tylko te płyty szklane! Ale piszesz, że też na błony cięte, czyli jest dodatkowa kaseta? Obiektyw symetryczny, to może i podwójny wyciąg miecha? Jeśli tak to cacko do pejzaży! I to z możliwością zastosowania obecnych (jeszcze!) filmów barwnych (ciętych). MIÓD.:woohoo:
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
Wojciech [Budrys]
- ryszardw
Bawiłem się jeszcze fotografia podwodną Nurkowałem ,żeglowałem ,jeździłem na nartach i robiłem masę nierozsądnych rzeczy, ech to były czasy Teraz mam problemy z zatokami i poniżej 3 m nie zejdę Nie mam pojęcia co się stało Kiedys starczało mi czasu na wszystko teraz z trudem wyrabiam Czy czas płynie szybciej czy ja jestem wolniejszy Pozdrawiam R
- kagra
Ryszard nie przejmuj się. Ja myślałem że tylko u mnie ten czas tak gna.Widzisz jest już nas dwóch:laugh: :laugh:
Pozdrawiam.Kazimierz
Pozdrawiam.Kazimierz
- ataman
Budrys.. no, że podwójny wyciąg to pisałem.. no i jeszcze czołówka góra - dół..np do architektury . Co do płyt, to jak go dostałem, w czasach zaprzeszłych, jeszcze w głębokiej komunie, to miał 3 kasety już z dodatkową wkładką do wsunięcia błony ciętej (a takie można było wtedy FOTONu kupić), wiec można było bez wkładki na szkle, lub z wkładką na błonie...
Ryszard.. z tego co piszesz.. to nurkowania nie próbowałem..;)
Ryszard.. z tego co piszesz.. to nurkowania nie próbowałem..;)
Pozdrawiam
- ryszardw
To jest inny swiat Milczący ale pełen kolorów i tajemnic ,zwłaszcza noca kiedy w swietle latarki wyłania sie co chwilę cos niesamowitego Spróbuj podstawowy sprzęt ABC płetwy ,maska i rurka Czysty akwen najlepsze są kamieniołomy raz zanurkujesz i będziesz wracał Zatopione sprzęty ,broń ,pojazdy ...Pozdrawiam R
- Budrys
kagra napisał:
To nieprawda:S Już nie! Jest nas trzech!:lol:
Ryszard nie przejmuj się. Ja myślałem że tylko u mnie ten czas tak gna. Widzisz jest już nas dwóch:laugh: :laugh:
Pozdrawiam.Kazimierz
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
Wojciech [Budrys]
- mirek
Budrys napisał:
Panowie ! Więcej spokoju .
Takich w sile wieku i narzekających na uciekający czas jest więcej .
Mnie też możecie dopisać do tej niby listy :unsure: :unsure:
kagra napisał:Ryszard nie przejmuj się. Ja myślałem że tylko u mnie ten czas tak gna. Widzisz jest już nas dwóch:laugh: :laugh:
Pozdrawiam.Kazimierz
Panowie ! Więcej spokoju .
Pozdrawiam Mirek Rybus
- Budrys
mirek napisał:
Mirku, a więc jest nas czterech w tym klubie.:cheer:
. . . Panowie ! Więcej spokoju .
Mirku, a więc jest nas czterech w tym klubie.:cheer:
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
Wojciech [Budrys]
- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam!
oksal napisał:
Ja też kiedyś na początku lat siedemdziesiątych pracowałem na takim sprzęcie amatorsko i mam nawet do dzisiaj taki objektyw do powiększalnika, który mam zamiar wystawić na sprzedaż. Jest to najlepszy objektyw JANPOL polskiej myśli technicznej w tamtych czasach na świecie.
Oto on:
Pozdrawiam
"Hadżi"
oksal napisał:
Zupełnie jakbym widział swoją ciemnię z przed ponad 25 lat, no tylko krokusa miałem z początku lat 60 po tatusiu:) ale udało mi sie zrobić stabilizator napięcia no i ojciec zdobył głowice z filtrami do koloru... ta w tedy nie było komputerów.
Ja też kiedyś na początku lat siedemdziesiątych pracowałem na takim sprzęcie amatorsko i mam nawet do dzisiaj taki objektyw do powiększalnika, który mam zamiar wystawić na sprzedaż. Jest to najlepszy objektyw JANPOL polskiej myśli technicznej w tamtych czasach na świecie.
Oto on:

Pozdrawiam
"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.