wiesz... sądzę że nie spodoba Ci sie to...., ale ja bym jeszcze na tym etapie póki można... wziął papier ścierny i wszystko zdarł i jescze podszlifował i równał itd.
Na koniec zamiast farby od ścian, zakupił jakąś puszeczkę poprawnej farby i pomalował od nowa ;)
Jurek
Dar Młodzieży
- JurekBin
- Kontakt:
- Piotrek
Odp:Dar Młodzieży
Zanim ponownie pomalujesz, to przetrzyj całą powierzchnię drobnym papierem ściernym - np. 400.
Wtedy kolejna warstwa farby będzie lepiej przylegać.
Wtedy kolejna warstwa farby będzie lepiej przylegać.
Piotrek
- JurekBin
- Kontakt:
Łukasz_Oleś napisał:
ale chyba nie Święta 2006!
Powiedzmy sobie szczerze, jeśli masz się śpieszyć to nie ma sensu; Wujek może być jeszcze bardziej rozczarowany niż zadowolony. Ja bym uważał :unsure:
Moja opinia. Sorry.
Jurek
... będę robił model na Święta Bożego Narodzenia....
ale chyba nie Święta 2006!
Powiedzmy sobie szczerze, jeśli masz się śpieszyć to nie ma sensu; Wujek może być jeszcze bardziej rozczarowany niż zadowolony. Ja bym uważał :unsure:
Moja opinia. Sorry.
Jurek
- Łukasz_Oleś
spodoba czy nie spodoba ale pewnie mądrze mówicie :) czerwona farbe zaraz zeszlifuje bo jeszcze nie malowalem ;)
A co do świąt... postaram się zdąrzyć ale czy się uda.. zobaczymy ;)
Koleżanka jest bardzo zadowolona więc myślę, że zostane przy takiej farbie.
A co do świąt... postaram się zdąrzyć ale czy się uda.. zobaczymy ;)
Koleżanka jest bardzo zadowolona więc myślę, że zostane przy takiej farbie.
- JurekBin
- Kontakt:
no ja bym popracował na oczekiwaniami... tzn. na wszelki wypadek uprzedził, że może być różnie z terminem. (Manage expactations!!!). Nie ma nic gorszego jak śpieszyć się przy modelu :S
Tak czy inaczej, szlifuj i powodzenia!
Jurek
Jurek
- Łukasz_Oleś
Juz rozmawiałem ;)
Mówi, że dobrze by było jakbym sie wyrobił ale nic się nie stanie jak będzie później ale dokładnie zrobiony ;) i że ma mi to sprawiać przyjemność a nie stresować ;)
Tak czy inaczej i tak sprawia mi to przyjemność, inaczej bym się za to nie zabierał.
Oh jak dobrze pracować z wyrozumiałymi ludźmi :laugh:
Niby się nie dziękuję chociaż ja w to nie wierze i podziękuję, bo się bardzo przyda :laugh:
Pozdrawiam :)
Łukasz Oleś
Mówi, że dobrze by było jakbym sie wyrobił ale nic się nie stanie jak będzie później ale dokładnie zrobiony ;) i że ma mi to sprawiać przyjemność a nie stresować ;)
Tak czy inaczej i tak sprawia mi to przyjemność, inaczej bym się za to nie zabierał.
Oh jak dobrze pracować z wyrozumiałymi ludźmi :laugh:
Niby się nie dziękuję chociaż ja w to nie wierze i podziękuję, bo się bardzo przyda :laugh:
Pozdrawiam :)
Łukasz Oleś
- Łukasz_Oleś
Pokład położony :)
No i zapomniałem z tego pośpiechu z pisaniem wiadomości o ważnej rzeczy...
pokład wygląda tak, gdyż Stefan przygotował dla mnie takie piękne listewki z których korzystałem :)
Jeszcze raz wielkie dzieki !! :):) Narazie moge się odwdzięczyć tylko klaśnięciem ;)
Pozdrawiam
Łukasz Oleś

No i zapomniałem z tego pośpiechu z pisaniem wiadomości o ważnej rzeczy...
pokład wygląda tak, gdyż Stefan przygotował dla mnie takie piękne listewki z których korzystałem :)
Jeszcze raz wielkie dzieki !! :):) Narazie moge się odwdzięczyć tylko klaśnięciem ;)
Pozdrawiam
Łukasz Oleś
- Piotrek
Hej,
"Dar Młodzieży" wrócił w czwartek z rejsu i przez weekend można było go zwiedzać przy Nabrzeżu Pomorskim w Gdyni. Pod tym linkiem znajdziesz kilkanaście fotografii - może przydadzą Ci się przy budowie modelu:
http://www.gdynia.mm.pl/~ga_kazek/Dar%20Mlodziezy/index.html
Poniżej też linki do zdjęć "Daru Pomorza" (http://www.gdynia.mm.pl/~ga_kazek/Dar%20Pomorza/index.html) i trzymasztowej fregaty "Danmark" (http://www.gdynia.mm.pl/~ga_kazek/Danmark/index.html).
"Dar Młodzieży" wrócił w czwartek z rejsu i przez weekend można było go zwiedzać przy Nabrzeżu Pomorskim w Gdyni. Pod tym linkiem znajdziesz kilkanaście fotografii - może przydadzą Ci się przy budowie modelu:
http://www.gdynia.mm.pl/~ga_kazek/Dar%20Mlodziezy/index.html
Poniżej też linki do zdjęć "Daru Pomorza" (http://www.gdynia.mm.pl/~ga_kazek/Dar%20Pomorza/index.html) i trzymasztowej fregaty "Danmark" (http://www.gdynia.mm.pl/~ga_kazek/Danmark/index.html).
Piotrek
- Piotrek
Hej,
Nad tymi napisami to bym jeszcze popracował... Może spróbuj wydrukować je na drukarce i wklej na miejsce...
Nad tymi napisami to bym jeszcze popracował... Może spróbuj wydrukować je na drukarce i wklej na miejsce...
Piotrek
- Tomasz_D
Łukasz, spróbuj może zrobić tak jak ja to zrobiłem - wydrukuj sobie wszystkie ornamenty i nazwę jednostki na troszkę grubszym papierze i wytnij to potem wszystko malując przed przklejeniem na odpowiedni kolor , ja pomalowałem mosiądzem Humbrola