poniżej fotografie Obecnego etapu Polarisa z jeszcze na tym etapie luźno ustawionymi armatami i innymi elementami - zdjęcie poglądowe
Najgorzej wyszło deskowanie na dziobie (fot. wstawię później), ale za to na całej burcie deseczki pełnej długości - w mojej ocenie lepiej tak niż pociętę strzępki wg. instrukcji.
Ps to naciaplane na żołtym i wytarte na burtach chciałem taki efekt postarzenia, a wyszlo jak wyszło, rzecz gustu

ale jeszcze coś pokombinuje.  Ps nie mam jeszcze niebieskiego tła do modeli, prześcieradło w praniu w międzyczasie dałem zielone - uspokajające
 ale jeszcze coś pokombinuje.  Ps nie mam jeszcze niebieskiego tła do modeli, prześcieradło w praniu w międzyczasie dałem zielone - uspokajające   Jeszcze dużo korekt, to wstępny zarys, na dziobie wg. instrukcji będą przyklejane jeszcze elementy na żołtej części burt- ponad wodą więc jeszcze deskowanie dziobu trochę się zakamufluje. miłego dnia
 Jeszcze dużo korekt, to wstępny zarys, na dziobie wg. instrukcji będą przyklejane jeszcze elementy na żołtej części burt- ponad wodą więc jeszcze deskowanie dziobu trochę się zakamufluje. miłego dnia wygląda na żywo ok., teraz poprawki lakiernicze, dalsze szlifowanie reszty i kolejny etap, do boju
 wygląda na żywo ok., teraz poprawki lakiernicze, dalsze szlifowanie reszty i kolejny etap, do boju .
 .
 , a że brak mi wprawy to nie odkrycie skoro to mój pierwszy model w życiu
, a że brak mi wprawy to nie odkrycie skoro to mój pierwszy model w życiu