Ja już zanim zacznę oglądać biorę nervosol. Pomaga . Mogę spokojnie oglądać.
Piotruś ! zrób chociaż jeden błąd (: !
Pozdrowienia
Ryszard
Alert
- dali
Re: Alert
Rysiu błędy to ja robię , jak coś nie wyjdzie to od nowa robię a takie dopuszczalne błędy, o których tylko ja wiem to zostawiam. Wrzucę parę zdjęć żeby pusto nie było, ale Ryśku nie pij nervosolu, bo do szkoły jutro zaśpisz.
Otwory pod knagi
Pozdrawiam Piotrek.

Otwory pod knagi
Pozdrawiam Piotrek.
- ralfee3
No, Piotrek jesteś w mocnym cugu modelarskim. Jakość jak zwykle premium class. A zdjęcia jak zwykle powodują u mnie powiększenie gałek ocznych.
pozdrawiam,
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
-
dali badzo ładny statek. Można oko nacieszyć. Spodobał mi się. Jestem nowym na tym forum, chcę powrócić do modelarstwa (wceśniej było kartonowe). Zastanawiam się czy HMS Alert nie mógłby być moim pierwszym statkiem, którego budowy bym się podjął. Ale gdzie mógłbym zbobyć plany i ile by kosztowały?
- dali
Dzięki Rafał, faktycznie trochę podgoniłem budowę może się uda to do wiosny skończę.
Nicram, Ja korzystam z planów „Anatomy of the Ship - Cutter HMS Alert - 1777r” książkę można kupić na Amazonie, czasem pojawia się na allegro, średnia cena to 200 zł. Dostępna jest też wersja elektroniczna trzeba tylko dobrze pogrzebać w Internecie. Mam wydrukowaną taką wersję jak się zdecydujesz na budowę Alerta to Ci ją podaruje, trochę sobie po niej bazgram
.
Pozdrawiam Piotrek
Nicram, Ja korzystam z planów „Anatomy of the Ship - Cutter HMS Alert - 1777r” książkę można kupić na Amazonie, czasem pojawia się na allegro, średnia cena to 200 zł. Dostępna jest też wersja elektroniczna trzeba tylko dobrze pogrzebać w Internecie. Mam wydrukowaną taką wersję jak się zdecydujesz na budowę Alerta to Ci ją podaruje, trochę sobie po niej bazgram

Pozdrawiam Piotrek
- mati
- Lokalizacja: {"name":"","desc":"Sosnowiec,G\u00f3rno\u015bl\u0105sko-Zag\u0142\u0119biowska Metropolia,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.2780834&am
Piotrek bardzo lubię te twoje udejty bo jakość detali powala
Jest pięknie
Co masz w planach po Alercie i Bounty?
Jeszcze Ci troche zejdzie aby je skończyć... ale jestem ciekaw czym nas wprawisz w kolejne osłupienia po tych 2 modelach
Pozdrawiam
Mateusz

Jest pięknie

Co masz w planach po Alercie i Bounty?
Jeszcze Ci troche zejdzie aby je skończyć... ale jestem ciekaw czym nas wprawisz w kolejne osłupienia po tych 2 modelach

Pozdrawiam
Mateusz
The world is yours...
- dali
Dawno, dawno temu zobaczyłem Mati Twoje zdjęcia, jakość i czystość wykonanych elementów. Bardzo chciałem robić podobne zdjęcia i osiągnąć poziom detali jak Twoje, dla tego ciągle staram się rozwijać i „gonić” Ciebie.
Bounty ma wszystko oprócz żagli, coraz bardziej jestem skłonny założyć reje bez żagli, ale jeszcze się waham. Alertowi też nie wiele brakuje i nie ukrywam że myślę o kolejnym modelu, nie będzie tu jakiegoś zaskoczenia, zwykła wręgowa konstrukcja jakiś francuz z Ancre.
Zrobiłem bukszpryt i pozdrawiam Piotrek.

Bounty ma wszystko oprócz żagli, coraz bardziej jestem skłonny założyć reje bez żagli, ale jeszcze się waham. Alertowi też nie wiele brakuje i nie ukrywam że myślę o kolejnym modelu, nie będzie tu jakiegoś zaskoczenia, zwykła wręgowa konstrukcja jakiś francuz z Ancre.
Zrobiłem bukszpryt i pozdrawiam Piotrek.