L'Artesien 1:48
- ryszardw
Re: L'Artesien 1:48
Te pasowanie wręg musi być trudne.Zrobisz trochę cieńszą i już na złom.Idzie świetnie .Aż miło patrzeć ale robić to masakra.R
- jarekwo
Sebastian.M pisze:Proszę nie kastrować aż tak modelu (no ewentualnie żagle można odpuścić),,, sam powtarzałeś nie raz w relacjach kolegów że w linkach całe pięknoA jeśli faktycznie będzie problem z miejscem to na pewno u mnie się znajdzie.
nawet jeśli trza będzie za niego słono zapłacić
![]()
Pozwolę sobie jeszcze wrzucić fotkę gotowego modelu tak aby można było się nacieszyć jaki on ładny
Pozdrawiam
S.M
Nie chciałbym być posądzonym o zaśmiecanie relacji ale w razie czego Autor dokona cenzury

W przypadku takiej "wręgowej" wersji modelu nie wiem czy wersja z masztami i olinowaniem wyglądałaby fajnie- oczywiście Kazek sam zadecyduje ale dla przykładu parę fotek:
- Załączniki
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
- Kazek
zabawa trwa
najpierw 2h studiowania jak to zrobić a później 2h miziania żeby zrobić takie coś.

Pozdrawiam Kazik 

- Kazek
krzywulce wpasowałem teraz druga strona mnie czeka no i mizianie końcowe co by wyrównać ewentualne nierówności
- Załączniki
-
- dzio1.jpg (32.82 KiB) Przejrzano 6780 razy
Pozdrawiam Kazik 

- Kazek
i druga strona gotowa
- Załączniki
-
- wręgi dziobowe (3).jpg (48.5 KiB) Przejrzano 6538 razy
-
- wręgi dziobowe (2).jpg (41.18 KiB) Przejrzano 6538 razy
-
- wręgi dziobowe (1).jpg (33.86 KiB) Przejrzano 6538 razy
-
- wręgi dziobowe.jpg (35.64 KiB) Przejrzano 6538 razy
Pozdrawiam Kazik 

- Kazek
- Kazek
Kolega Sławek modelarz z Francji zarzucił mi, że źle robię wręgi i podesłał wpis na SB z odniesieniem do strony i książki, który widać na załączonym zdjęciu bym sobie sprawdził jak powinno się robić zwłaszcza dolną cześć wręgi.
Więc wyjaśniam kolego Sławku jak byś obejrzał relacje a nie opierał się tylko na ostatnich zdjęciach to byś widział jak i z ilu elementów składa się wręga, którą zrobiłem.Widocznie za dobrze i dokładnie wykonałem i skleiłem i po oszlifowaniu nie widać łączenia. Oczywiście różni się ona troszkę od zdjęcia, które wskazałeś, ale robię inny model niż ten, który jest w opisie tej książki i plany się troszkę różnią, ale zasada jest zachowana, więc mam nadzieje że jesteś uspokojony, co do sposobu wykonywania tych wręg.
Więc wyjaśniam kolego Sławku jak byś obejrzał relacje a nie opierał się tylko na ostatnich zdjęciach to byś widział jak i z ilu elementów składa się wręga, którą zrobiłem.Widocznie za dobrze i dokładnie wykonałem i skleiłem i po oszlifowaniu nie widać łączenia. Oczywiście różni się ona troszkę od zdjęcia, które wskazałeś, ale robię inny model niż ten, który jest w opisie tej książki i plany się troszkę różnią, ale zasada jest zachowana, więc mam nadzieje że jesteś uspokojony, co do sposobu wykonywania tych wręg.
Pozdrawiam Kazik 

- kagra
Kazik,przynajmniej pokazujesz co i jak robisz a nie zamieszczasz co pół roku gotowy fragment.Dla nas wszystkich bardzo pouczająca relacja.
- rychenko
Witam
Kaziu pięknie wyglądają te Twoje wręgi i za pewne model będzie extra jak zresztą poprzednie Twoje , ale doszły mnie słuchy ze szukasz telewizora odpowiedniego aby można było ten model ustawić , myślę ze zainteresuję cię ta propozycja

Kaziu pięknie wyglądają te Twoje wręgi i za pewne model będzie extra jak zresztą poprzednie Twoje , ale doszły mnie słuchy ze szukasz telewizora odpowiedniego aby można było ten model ustawić , myślę ze zainteresuję cię ta propozycja

Pozdrawiam Ryszard
- Kazek
Rysio jak będziesz wysyłał olche to wyślij i ten telewizor jest właściwy pod modele 
a modele się robi

a modele się robi
Pozdrawiam Kazik