Myszora Wiluś będzie miał wartość muzealną. Może kupią od niego Ci co im się oryginał spalił. Dla mnie Myszor wymiata maksymalnie.
Z czego Myszor robiłeś tego gretinga?
Leon 27 nie przesadzaj ! I tak Ci piwa teraz nie postawie ;) . A co do gretingów to wykonał je Mirek Rybus . On przysłał mi gotowe moduły a ja porobiłem ramki i poprzycinałem je do wymiaru . Są zrobione z gruszki . Nie warto tracić nerwów żeby je wykonać samemu . Są robione maszynowo i do bólu precyzyjne . Ja teraz już takie rzeczy to będe zakupywał u Mirka . Robi On cudeńka . Dobrze że jesteś Mirku :) :) :) .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Witam . Od ostatniego postu coś tam podłubałem . Zrobiłem schody w dół i na górę , jakieś belki z krążkami i karuzele dla marynarzy oraz powkleiałem dużo patyczków . Pomalutku przybywa tych detali . Są one upierdliwe ale potrzebne na pokładzie . Bez nich to to by nie pływało skutecznie .Przy budowie Willusia uczę się pomału nazewnictwa i wyglądu tych rzeczy . Wiem że przy drugim modelu będzie mi już łatwiej bo będę miał jako taką wiedze z tego tematu . I będę już wiedział jak to zrobić . Lepiej zrobić . Na razie to mój poziom jest tak jaki jest . Pozdrawiam . :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Myszor Ty z tym poziomem to lepiej nie wydziwiaj bo te twoje patyczki i karuzela B) są super a jak podniesiesz poziom to głupio bedzie cokolwiek napisać w twojej relacji poza samymi ochami i achami a chyba nie chcesz żebyśmy tylko oglądali i podziwiali:laugh:
Pozdrawiam Kazimierz.
A i tak marzy mi się dorównać poziomem do kolegów Adama , Sławka , Twój Kazek , Pana Ryszarda W , Awasa , Mirka , Stefana i wielu innym nie ujmując Nikomu . Musze się nauczyć porządnego wykańczania drewna (polerka) i dokładności . Jestem jeszcze trochę w gorącej wodzie kąpany ale pracuje nad tym . Najwięcej problemów mam z tymi drobnymi detalami . Dlatego następny będzie jeszcze w większej skali minimum 1:50 . Jednak drewno to piękny materiał . Pomału zbliżam się do tych cholernych rzeźb na rufie . Jabłoń już czeka . Dobrze że mogę podzielić się z Wami moimi problemami z budowy . Pozdrawiam :)
Witam . Trochę podłubałem i na dzień dzisiejszy wygląda na razie tak jak na fotkach . Teraz trzeba podoklejać dużo patyczków na burtach , porobić tralki , jeden greting i te pałki co się wiąże liny ( nie wiem jak to nazwać ) No ale pokłady mam już przyklejone . Jest tych dupereli na tych pokładach . Zanim wyjdę z pokładów to mnie zima zastanie . A jabłoń czeka na rzeźby :whistle: . Ale ważne że do przodu . Pozdrawiam .:)