Szlifierka parksaid

Czyli warsztat szkutnika
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gruby0606

Szlifierka parksaid

Post autor: gruby0606 »

Witajcie

Co myślicie o takim urządzeniu?
Regulacji obrotów brak .
Są w 3 wersjach ale nie wiem czym bardzo się różnią prócz ceny .
Załączniki
Screenshot_20240602_173326_Samsung Internet.jpg
Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Konrad86
Lokalizacja: {"name":"Cardenden","desc":"Cardenden,Fife,GB-FIF,Szkocja,GB-SCT,KY5 0BN,Wielka Brytania,gb","lat":"56.1461978","lng":"-

Re: Szlifierka parksaid

Post autor: Konrad86 »

Za podobną cenę kupisz proxxon TG125, może nie jest super ale wydaje mi się że będzie bardziej precyzyjny i ma regulację obrotów.
Dżonka [url] https://www.koga.net.pl/forum/530/47706.html?start=10[/url]
Karl und Marie
Awatar użytkownika
futaba
Kontakt:

Post autor: futaba »

W mojej ocenie urządzenie Pakside jest bardziej uniwersalne od Proxxona, to po pierwsze. Nie wiem jaka jest konstrukcja wewnętrzna napędu w Pakside, ale mylę, że bez problemu kupisz na jakimś chińskim portalu regulator obrotów do Pakside.
Pozdrawiam
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
Awatar użytkownika
Emerjan

Post autor: Emerjan »

Z mojego doświadczenia. Ten parksaid jest na pewno uniwersalny ale zbyt mało precyzyjny. Istotne jest to mocowanie tarczy papieru ściernego, jeśli jest na rzep to sobie odpuść a jeśli na przylepiec to jest dobry. Ja najlepiej sobie chwalę Parksaid PTSG140 B2. Ma to regulację obrotów i jest naprawdę precyzyjna. Wadą jest brak w sklepach tarcz ściernych i trzeba je zamawiać przez internet ale są takie same jak do proxxona.
Awatar użytkownika
Siberian

Post autor: Siberian »

Na pewno to przydatna maszynka, ale kluczową sprawą jest tutaj regulacja obrotów.
Ja mam też PTSG 140, jest w porządku, choć blat ma dość słabe podparcie. Natomiast papier ścierny sam sobie wycinam z arkuszy i przyklejam na taśmie dwustronnej. Żaden problem.
Pozdrawiam, Wojtek.
Awatar użytkownika
gruby0606

Post autor: gruby0606 »

Z recenzji na you tub dowiedziałem się jeszcze ze wałek na którym obraca się taśma z papierem jest plastikowy . Zaciekawiła mnie ta maszyna ale nie wiem jeszcze muszę to przemyśleć. Dziękuję panowie za wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam Michał
ODPOWIEDZ