Witam!
Rzeczywiście przy tak małych rozmiarach ramek trudno będzie coś dobrać, aby nie wyglądało ordynarnie.
Może zamiast siatki firankowej zastosować tkaninę tjulową w odpowiednim kolorze. W kwiaciarstwie też stosują różnego rodzaju ozdobne materiały bardziej zróżnicowane pod względem faktury.
Pozdrawiam
"Hadżi"
Bocznokołowiec Bałtyk
- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: Bocznokołowiec Bałtyk
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam!
A tak jeszcze przyszło mi do głowy aby zapytać kolegów od drukarek 3D. Jaką najmniejszą kratę taka drukarka może wydrukować?
Pozdrawiam
"Hadżi"
A tak jeszcze przyszło mi do głowy aby zapytać kolegów od drukarek 3D. Jaką najmniejszą kratę taka drukarka może wydrukować?
Pozdrawiam
"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
- woj195
Dobry pomysł.
Probowalem lutowania i malowania. Nie jestem zadowolony z efektu.
Pozdro Wojciech Łączyński
Probowalem lutowania i malowania. Nie jestem zadowolony z efektu.
Pozdro Wojciech Łączyński
- woj195
Witam Kogowiczów,
dawno mnie tu nie było. To nie znaczy jednak, że nic nie robiłem. Działałem lecz mało intensywnie. Latem zajęcia plenerowe biorą górę nad dłubaniem w pralni. Coś jednak wydłubałem: fotki poniżej.
Najbardziej jestem jednak zadowolony z pomysłu nadrukowania siatek relingów na przezroczystej folii. (Dziękuje Kolegom za podpowiedzi jak wykonać siatki). Drukowanie jednak bardzo się przeciągnęło w czasie, gdyż firmie drukującej nie opłacało się uruchamiać maszyny dla tak małego wydruku. Gdy się wreszcie doczekałem i już widziałem oczyma wyobraźni koniec budowy, okazało się, że panu drukarzowi rozjechały się nieco wymiary. Nie dużo, o kilka procent. Czekam więc (coraz mniej cierpliwie ) na poprawny wydruk. Pewnie znowu drukarz zbiera wsad do maszyny... Może do Gwiazdki się doczekam, byłby to dobry prezent pod choinkę, wówczas na prawdę będę widział koniec budowy.
Pozdrawiam
Wojciech Łączyński
dawno mnie tu nie było. To nie znaczy jednak, że nic nie robiłem. Działałem lecz mało intensywnie. Latem zajęcia plenerowe biorą górę nad dłubaniem w pralni. Coś jednak wydłubałem: fotki poniżej.
Najbardziej jestem jednak zadowolony z pomysłu nadrukowania siatek relingów na przezroczystej folii. (Dziękuje Kolegom za podpowiedzi jak wykonać siatki). Drukowanie jednak bardzo się przeciągnęło w czasie, gdyż firmie drukującej nie opłacało się uruchamiać maszyny dla tak małego wydruku. Gdy się wreszcie doczekałem i już widziałem oczyma wyobraźni koniec budowy, okazało się, że panu drukarzowi rozjechały się nieco wymiary. Nie dużo, o kilka procent. Czekam więc (coraz mniej cierpliwie ) na poprawny wydruk. Pewnie znowu drukarz zbiera wsad do maszyny... Może do Gwiazdki się doczekam, byłby to dobry prezent pod choinkę, wówczas na prawdę będę widział koniec budowy.
Pozdrawiam
Wojciech Łączyński
- Załączniki
-
- IMG_5569.JPG (62.16 KiB) Przejrzano 282 razy
-
- IMG_5564.JPG (40.13 KiB) Przejrzano 282 razy
-
- IMG_5566.JPG (64.16 KiB) Przejrzano 282 razy
-
- IMG_5563.JPG (57.01 KiB) Przejrzano 282 razy
-