Witam
Naszła mnie chęć ulepienia jakiegoś "cywila" . Wybrałem holownik ODYS i będzie robiony na podstawie planów modelarskich 133 . Dostałem od znajomego skany owrężenia kadłuba z wycinanki - to mi ułatwi lepienie . Skan powiększyłem aby wyszła skala 1 :75 . Nakleiłem na tekturę 2mm - po wycięciu posklejałem . Kiedy klej wysychał powycinałem "listewki" następnie oklejałem nimi kadłub
do następnego spotkania
Sławek
Holownik ODYS skala 1 : 75 projekt własny
- Slawek Kromer
- futaba
- Kontakt:
Re: Holownik ODYS skala 1 : 75 projekt własny
Ten holownik zawsze mi się podobał, kiedyś godzinami oglądałem jego plany. Z niecierpliwością czekam na kolejne części relacji.
Pozdrawiam
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
- Throd77
- Lokalizacja: {"name":"Pi\u0142a (wielkopolska)","desc":"","lat":"","lng":""}
Super też czekam na rozwój sytuacji.
- Slawek Kromer
Witam
Kadłub zaszpachlowany i schnie . Zabrałem się za nadbudówkę do następnego spotkania
Sławek
Kadłub zaszpachlowany i schnie . Zabrałem się za nadbudówkę do następnego spotkania
Sławek
- Slawek Kromer
Slawek Kromer pisze: ↑14 lis 2024, 11:51 Witam
Kadłub zaszpachlowany i schnie . Zabrałem się za nadbudówkę
009.jpg010.jpg011.jpg012.jpg013.jpg
do następnego spotkania
Sławek
Może ktoś posiada fotki ODYSA zwłaszcza wnętrza sterówki i jest w stanie udostępnić
- ryszardb
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gda\u0144sk","desc":"","lat":"","lng":""}
Troszkę wtrącę się w temat. Holowniki te były projektowane w Gdańskiej Stoczni Remontowej a budowane w Gdyni. Stare biuro projektowe GSR już nie istnieje , ale w obecnym warto popytać czy jeszcze czegoś nie mają. Proponuje zadzwonić do redakcji OSTROWI tj pismo wydawane przez GSR, może mają w archiwum zdjęcia, albo szukać w Stoczni Marynatki Wojennej w Gdyni. Pewnie znasz taką pozycję Polskie Holowniki Morskie W. Danielewicza tam znalazłem twoje holowniki
Ryszard Bielak
Pozdrowienia Ryszard Bielak
- Slawek Kromer
Witam
Kadłub pryśnięty podkładem -schnie . W tym czasie ulepiłem szablon do zrobienia sterówki oraz zrobiłem komin i nadburcie . Nadbudówka sterówka i komin postawione do fotki Do następnego spotkania
Sławek
Kadłub pryśnięty podkładem -schnie . W tym czasie ulepiłem szablon do zrobienia sterówki oraz zrobiłem komin i nadburcie . Nadbudówka sterówka i komin postawione do fotki Do następnego spotkania
Sławek
- Slawek Kromer
Witam
Szablony zrobione to trzeba bawić się dalej . Sciany sterówki gotowe to powycinałem trochę okienek a następnie oszkliłem . Dorobiłem także drzwi do nadbudówki Do następnego spotkania
Sławek
Szablony zrobione to trzeba bawić się dalej . Sciany sterówki gotowe to powycinałem trochę okienek a następnie oszkliłem . Dorobiłem także drzwi do nadbudówki Do następnego spotkania
Sławek
- Slawek Kromer
Witam
Okienka są spore i widać co jest w środku . Trzeba było zrobić jakieś wnętrze - zrobione na podobieństwo z wycinanki . Po naklejeniu dachu niewiele widać- ale będzie do następnego spotkania
Sławek
Okienka są spore i widać co jest w środku . Trzeba było zrobić jakieś wnętrze - zrobione na podobieństwo z wycinanki . Po naklejeniu dachu niewiele widać- ale będzie do następnego spotkania
Sławek
- Ratownik21
Piękna robota pozdrawiam bartek z Poznania