Seb ma rację .
Ta czerwien będzie dominować i wzrok będzie się kierował prosto na elementy malowane.
Jeżeli już musisz pomalowac ( pobarwić ) to postaraj się poprostu pobrudzić tą czerwień ,postarzeć .
Czarny Kruk 1:72
-
Re: Czarny Kruk 1:72
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam.
Elementy malowane w takich modelach jak Ty wykonujesz wyglądają bardzo fajnie i oddają specyficzny klimat tych jednostek. Ja osobiście skłaniał bym się do koloru takiego jak proponuje Shipyard. Kolor niebieski, który pokazałeś na próbce nr 2 po delikatnym rozjaśnieniu myślę by był ok ( żeby kolor był bardziej blady). Jeśli już robisz model wg konkretnego opracowania to należało by się tego trzymać, bo w końcu wydawnictwo musiało bazować na konkretnych planach. Ale oczywiście to Twój model i sam zdecyduj. Natomiast malowanie pasuje jak najbardziej, tym bardziej że część podwodną też malowałeś a nie zostawiłeś w kolorze drewna. Ten biały kolor również można by lekko przybrudzić bo na zdjęciach wygląda na "śnieżynkę".
Elementy malowane w takich modelach jak Ty wykonujesz wyglądają bardzo fajnie i oddają specyficzny klimat tych jednostek. Ja osobiście skłaniał bym się do koloru takiego jak proponuje Shipyard. Kolor niebieski, który pokazałeś na próbce nr 2 po delikatnym rozjaśnieniu myślę by był ok ( żeby kolor był bardziej blady). Jeśli już robisz model wg konkretnego opracowania to należało by się tego trzymać, bo w końcu wydawnictwo musiało bazować na konkretnych planach. Ale oczywiście to Twój model i sam zdecyduj. Natomiast malowanie pasuje jak najbardziej, tym bardziej że część podwodną też malowałeś a nie zostawiłeś w kolorze drewna. Ten biały kolor również można by lekko przybrudzić bo na zdjęciach wygląda na "śnieżynkę".
Pozdrawiam serdecznie Piotr
- bartes123
Bardzo fajna ta wersja z czerwonym. Do mnie osobiście to przemawia!
- Mirek77
Po długim namyśle zdecydowałem się jednak maznąć na czerwono.Kolorek wyszedł delikatny i wbrew obawom nie rzuca się mocno w oczy.No i jako, że był to okręt Rzeczypospolitej, to barwa jest jak najbardziej na miejscu 

- Borek
No i zdecydowanie model zyskał po tym malowaniu na atrakcyjności. Dobrze gdyby ta biel była łagodniejsza - mniej biała.
- bartes123
No o wiele lepiej niż ten oklepany zielony
Rewelacja!

- Mirek77
Relingi mam już gotowe, więc zabrałem się za ozdabianie rufy.Shipyard proponuje swoją wersję ozdób, ale ja postanwiłem co nieco pozmieniać i wyszło mi takie coś. Chciałem zrobić z drewienka, ale za małe to wszystko.Pozostał mi papierek i wikol 

- Borek
Witam.
Ładnie wyszło, wyobrażam sobie jaka męczarnia wykonać coś w tej skali. Model wychodzi super. Tylko gwoździe coś takie duże ( rozmiar łebka ).
Ładnie wyszło, wyobrażam sobie jaka męczarnia wykonać coś w tej skali. Model wychodzi super. Tylko gwoździe coś takie duże ( rozmiar łebka ).
- Mirek77
- Mirek77