Trochę drobiazgów.
Motorówka Straży Granicznej S-12 "Szkwał"
- Jarek
Re: Motorówka Straży Granicznej S-12 "Szkwał"
Trochę drobiazgów.
-
W całej Twojej relacji mowę mi odjęło, ale powiem jedno - Rewelacyjne wykonanie.
Pozdrawiam - PiotrB
- Jarek
Kończę relację z budowy tego modelu. Po wielu testach w pływaniu mogę stwierdzić, że model zachowuje się realistycznie, dość trudno pływa na dużej fali (ale podobno oryginał w skali 1:1 miał ten sam problem), myślę, że to za sprawą dość szerokiego kadłuba. Na spokojniejszej wodzie ładnie sunie ślizgiem. W tej wersji wykonania jeżeli śledziliście z nim moje zmagania musiałem jeszcze prawie 800 gr ołowiu wrzucić mu na dupkę, przez co środek ciężkości poszedł trochę do tyłu i zanurzenie na spokojnym pływaniu jest dokładnie na linii wodnej. Przed doważeniem dziób był trochę za nisko.
Na angielskich akwenach bardzo podoba się, każdy modelarz pyta o zestaw, nie wierzą, że zbudowany jest od podstaw z planów z polskiego MODELARZA
.
Na koniec kilka zdjęć:
Tutaj filmik do obejrzenia z kabiny: https://www.facebook.com/jrkferens/vide ... =3&theater
I to by było na tyle. Pozdrawiam i zachęcam innych do budowy tego modelu
Na angielskich akwenach bardzo podoba się, każdy modelarz pyta o zestaw, nie wierzą, że zbudowany jest od podstaw z planów z polskiego MODELARZA

Na koniec kilka zdjęć:
Tutaj filmik do obejrzenia z kabiny: https://www.facebook.com/jrkferens/vide ... =3&theater
I to by było na tyle. Pozdrawiam i zachęcam innych do budowy tego modelu

Ostatnio zmieniony 18 kwie 2020, 08:13 przez Jarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- kbuczen
Gratuluję ukończenia i pięknego wykonania tego modelu . Zdjęcia po deszczu wyglądają bardzo realistycznie , jak na prawdziwej jednostce .
- marek1
Witam,bardzo ładny model wykonałeś ,gratuluję,pozdrawiam Marek
- oksal
Jarek, na tych fotkach z kroplami można powiedzieć, ze to prawdziwa jednostka. Bardzo realistyczne wykonanie. Podziwiam. A filmik super. Nawet koło sterowe się kręci:)
- ryka1
Gratuluję, piękny model i super prezentuje się na wodzie.
Pozdrawiam Rysiek
- Jarek
Koledzy, dziękuję bardzo za miłe słowa. Starałem się jak mogłem, chociaż cały czas człowiek się uczy i dostrzegam jeszcze błędy, które nie będą miały miejsca w następnych wykonaniach.
Te krople to nie po deszczu, tylko po pływaniu
Te krople to nie po deszczu, tylko po pływaniu

- dali
Ale super oryginalny film! gratuluje kreatywności. Model piękny, nie znam się na tym, ale instalacja oświetlenia i wnętrze łódki robi wrażenie, cały model robi wrażenie, sterówka powala na kolana, wszystko wiernie odtworzone. Jarek gratuluje modelu.
Pozdrawiam Piotrek
Pozdrawiam Piotrek
- sferoida
Też przyłączam się do gratulacji. Podziwiam i chylę czoła
pozdrawiam Radek