"Rekmak "podziękowanie za podpowiedz już mam uchwyt .
drobnicowiec FRANCISZEK ZUBRZYCKI
- Jacek.
Re: drobnicowiec FRANCISZEK ZUBRZYCKI
- Jacek.
Pomalowałem wszystkie pokrywy ładowni . Ale utknąłem na bindowaniu odbiornika . Aparatura 8 kanałowa a ja potrzebuję co najmniej 12 kanałów . W tym celu zakupiłem odbiornik ale za nic nie można z bindować . Oddałem w fachowe ręce i poczekam . Jak nie da rady wrócę do spektrum .W czasie oczekiwania na zbindowanie odbiornika wziąłem sie za dalsze prace przy Porsche 917.
- Jacek.
Wszystkie pokrywy działają . Zanurzenie jest max. Dojdą jeszcze bomy ,rurki mosiężne ale one nie wpłyną w znacznym stopniu na zanurzenie . Jak będą już bomy i wszystkie brakujące detale zobaczę jak wygląda wyważenie na razie tak jak umieszczone są mechanizmy przechył jest nieznacznie ( mogłem środkowej baterii nie przesunąć stąd ten przechył ) na prawą burtę co widać . Muszę jeszcze wykończyć samą nadbudówkę .
- Jacek.
Teraz jedno z trudnych wyzwań ,jak zrobić olinowanie aby dało się to wszystko w razie konieczności zdjąć dość szybko bez naruszania struktury olinowania .Jako liny zastosuje żyłkę tylko muszę ją jakoś pomalować na czarno .
- ryszardb
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gda\u0144sk","desc":"","lat":"","lng":""}
Lepiej kup czarną plecionkę wędkarską, dostaniesz w takiej grubości, jaką będziesz potrzebował. Nawet jak kupisz zieloną, to przeciągniesz przez czarną pastę do butów i od razu będziesz miał smarowanie. Zresztą oryginalne liny też są smarowane smarem.
Super statek
Pozdrowienia Ryszard.
Super statek
Pozdrowienia Ryszard.
- ryszardb
Znalazłem dość sporo szkiców do oprzyrządowania urządzeń podnośnych. Załączam te z masztami bramowymi . Rysunków do bomów pojedynczych też kilka mam. Jak będą potrzebne to prześlę.
- Jacek.
Podziękowanie , jakoś nigdzie nie mogłem znaleźć a w planach pominięto to zagadnienie tak szczegółowo .
- Jacek.
- ryszardb
W tym bomie ciężkim między widłami jest zawieszony hak . Bom działa na dwie ładownie , a hak przekręca się sam.znalazłem rysunek.
Super olinowanie, popraw tylko bom ciężki.
Pozdrowienia
Ryszard
Super olinowanie, popraw tylko bom ciężki.
Pozdrowienia
Ryszard
- Jacek.
Tutaj z bliska tak to wygląda . Hak opuściłem , lepiej to wygląda ( tak myślę )