Witam serdecznie wszystkich kolegów modelarzy:)
Szykuję się do budowy modelu kutra (w temacie)
Bardzo zależało by mi gdyby ktoś z Was posiadając jakąkolwiek
dokumentację, plany, zdjęcia, opisy itp. mógłby mi je udostępnić.;)
Pozdrawiam serdecznie, Adaś:)
Kuter Ratowniczy R-3 "Sztorm"
- Slawek Kromer
O:Kuter Ratowniczy R-3 \"Sztorm\"
plany kutra ratowniczego były opublikowane w Modelarzu nr 6/1968 roku musisz szukać
sławek
sławek
- JurekBin
- Kontakt:
Ja mam kopię kupioną z alegro.
Jakieś dzięcioły kopiują plany i sprzedają jako plany.
No nic, na PW podaj mi adres to w biurze zrobię ksero i podeślę Ci.
Jakieś dzięcioły kopiują plany i sprzedają jako plany.
No nic, na PW podaj mi adres to w biurze zrobię ksero i podeślę Ci.
- Cezar65
Witam!
Przesyłam zdjęcia z książki 'Ratownicy morscy'. Można na nich dostrzec, że niby to są jednostki bliźniacze, ale różnią się kształtami nadbudówek. Też zastanawiałem się nad budową tego modelu - niby prosty, ale można się przejechać. Charakterystyczne małe uskoki na kadłubie i cały pokład deskowany - to typowe trudności w budowie. zresztą, kolega Darek Solak też opowiadał, że najtrudniejszym wyzwaniem było pokrycie pokładu głównego imitacją desek.
Życzę powodzenia w budowie! (:

Przesyłam zdjęcia z książki 'Ratownicy morscy'. Można na nich dostrzec, że niby to są jednostki bliźniacze, ale różnią się kształtami nadbudówek. Też zastanawiałem się nad budową tego modelu - niby prosty, ale można się przejechać. Charakterystyczne małe uskoki na kadłubie i cały pokład deskowany - to typowe trudności w budowie. zresztą, kolega Darek Solak też opowiadał, że najtrudniejszym wyzwaniem było pokrycie pokładu głównego imitacją desek.
Życzę powodzenia w budowie! (:

http://budowa-modelu-atlas-ll.blog.onet.pl
-
Myśle że może to być całkiem fajny model
Z tego co czytałem... chyba w którymś Modelarzu ma on
bardzo dobre właściwości jako model RC
Z tego co czytałem... chyba w którymś Modelarzu ma on
bardzo dobre właściwości jako model RC
- Slawek Kromer
bardzo dawno temu miałem taki model który sterowany był aparaturą Pilot 4(w tamtych czasach to było coś) W modelarni nazywaliśmy go kaczką ze względu na srabilność na wodzie.pewnego razu podczas pływania zaskoczył nas deszcz(ulewa) a model był na środku stawu Ostrzegano nas aby podczas deszczu nie używać aparatury więc model dryfował.Po ulewie włączyłem nadajnik i sprowadziłem model na brzeg ku zaskoczeniu swojemu i pozostałych widzów.Warto go zrobić choć nie jest on taki łatwy na jaki wygląda
pozdrawiam sławek
pozdrawiam sławek
-
Od razu jak zobaczyłem go to pomyślałem..... To jest model dla mnie!!!:P
- Jarek
No napewno właściwości nautyczne ma fajne. Długi i smukły kadłub, podobny trochę do Kaszubskiego Brzegu. Mam tylko pytanie: napędzany jest jedną czy dwoma śrubami?
- ryszardw
To miłość od pierwszego wejrzenia.To samo było z moim Princem chociaż sprawia mi masę problemów.Powinien dobrze chodzić na fali.Ma wysoki dziób .Czy on ma sikawkę.Może to być dodatkową atrakcją modelu.To się zapowiada nowa ciekawa relacja.Powodzenia R.
- Cezar65
O:Kuter Ratowniczy R-3
Jarek napisał:
Rzeczywiście, to nie jest prosty model, Sławek ma rację.
Napędza go jedna śruba.
Potwierdzam - właściwości nautyczne ma b. dobre, miałem okazję widzieć model Darka Solaka w akcji, na MP w Antoninie.
'Sikawki' chyba żadnej nie ma, jeżeli chodzi Ci o armatkę wodną.
Tak przy okazji, przeglądałem archiwum 'Kogi' i trafiłem na fotkę statku 'Dr Lubecki'. Czy to nie właśnie któryś ex - R ?
Pozdrawiam.
No napewno właściwości nautyczne ma fajne. Długi i smukły kadłub, podobny trochę do Kaszubskiego Brzegu. Mam tylko pytanie: napędzany jest jedną czy dwoma śrubami?
Rzeczywiście, to nie jest prosty model, Sławek ma rację.
Napędza go jedna śruba.
Potwierdzam - właściwości nautyczne ma b. dobre, miałem okazję widzieć model Darka Solaka w akcji, na MP w Antoninie.
'Sikawki' chyba żadnej nie ma, jeżeli chodzi Ci o armatkę wodną.
Tak przy okazji, przeglądałem archiwum 'Kogi' i trafiłem na fotkę statku 'Dr Lubecki'. Czy to nie właśnie któryś ex - R ?
Pozdrawiam.
http://budowa-modelu-atlas-ll.blog.onet.pl