Drodzy Koledzy. Mam do wykonania kilkadziesiąt jednakowych, małych profili z blaszki miedzianej o gr. 0,1mm. Sytuację może uratować wykonanie stalowego stempla. Podstawa, to prostopadłościan o wym. ok. 30x10x15mm z wyfrezowanym rowkiem a nabijak, to blaszka o wym, ok. 40x27x2,6mm z wyfrezowanym profilem czoła. Czy możecie polecić kogoś, kto dysponuje precyzyjną frezarką i mógłby wykonać mi to narzędzie? Próbowałem obejść ten problem ale okazało się, że dla uzyskania właściwego efektu, niestety, nie obejdzie się bez tego stempla. Oczywiście dysponuję szczegółowym rysunkiem technicznym. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Pilna prośba o wykonanie narzędzia
- Leon27
Re: Pilna prośba o wykonanie narzędzia
A giętarka nie zalatwi sprawy. Tak czy siak do głowy przychodzi mi Romek
- columbus
Dziękuję za zainteresowanie. Niestety, to nie jest zwykły ceownik. Kształt jest złożony i wymaga wyfrezowanego narzędzia; podstawy i wybijaka.
- ryszardb
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gda\u0144sk","desc":"","lat":"","lng":""}
Z Romkiem to bym radził uważać.Parę lat temu zamówiłem szlifierkę bębnową , dałem przedpłatę i do dziś brak realizacji zamówienia.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Jacek.
Czyli ma to być matryca z tłocznikiem . Myślę że wykonanie takiego przyrządu przerośnie cenę tych elementów wytłoczonych .Chyba ze jest to opłacalne .
- columbus
- Jacek.
Jak masz FB zapytaj się tam https://www.facebook.com/groups/688802018884239
- Virs
A może by zrobić taką formę z blaszek odpowiedniej grubości i złożonych do kupy na sadzie kanapki podobnie jak składa się płytki wzornikowe. Do takiej małej ilości bez sensu robić formę, może nawet z cieniutkich deseczek nasączonych cyjanoakrylem.
- columbus
No tak, tylko że znalezienie blaszek o nietypowych grubościach jest tak samo trudnym problemem. Wykonanie z drewna zupełnie mnie nie przekonuje. Na szczęście rozmawiam już z kimś o tym narzędziu. Mam nadzieję, że mi pomoże. Dziękuję za zainteresowanie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.