Witam panowie K&M nadal aktualny? i jaki jest termin bo mam ogromną ochotę wziąść się za niego po skończeniu pierwszego gniota
pozdrawiam
K&M pytanie
- mirek
Re: K&M pytanie
Nie bardzo rozumiem pytanie .
W projekcie Karl und Marie nie ma żadnych terminów !
Pobierasz plany, robisz sobie swoim własnym tempem nikt nie będzie cię poganiał
Pozdrawiam Mirek Rybus
- safari28
mirek pisze:Nie bardzo rozumiem pytanie .
Rrozumiem panie Mirku uważam że model jest bardzo fajny i efektowny, myślę że to jest bardzo dobry materiał na drugiego drewniaka jest tyle opisów i porad, nie będzie potrzeby nikomu zawracać głowy
- mirek
- Szynal
Witam
Kolejne pytania z serii lamerskich.
Przeglądając dokument 01-szkielet zauważyłem, że na rysunku (stronie) 10 - środkowa część stępki - znajdują się dwie skrzyżowane flagi (ew. odwrócone kije do golfa ) co ten znak oznacza?
Rozumiem, że trzy strony ze stępką należy po wydrukowaniu porozcinać i połączyć ze sobą w jeden arkusz używając jako paserów czterech znaków X umieszczonych na bokach wydruku, a następnie przekalkować na sklejkę?
Czy umieszczenie wręg na arkuszu sklejki ma jakieś odniesienie do przebiegu słoi na zewnętrznych warstwach sklejki?
Chyba na razie wystarczy. Pozdrawiam.
Przeglądając dokument 01-szkielet zauważyłem, że na rysunku (stronie) 10 - środkowa część stępki - znajdują się dwie skrzyżowane flagi (ew. odwrócone kije do golfa ) co ten znak oznacza?
Rozumiem, że trzy strony ze stępką należy po wydrukowaniu porozcinać i połączyć ze sobą w jeden arkusz używając jako paserów czterech znaków X umieszczonych na bokach wydruku, a następnie przekalkować na sklejkę?
Czy umieszczenie wręg na arkuszu sklejki ma jakieś odniesienie do przebiegu słoi na zewnętrznych warstwach sklejki?
Chyba na razie wystarczy. Pozdrawiam.
--
Rafał Szynalski
Rafał Szynalski
- TomekA
Szynal pisze:Witam
Tak sie tradycyjnie oznacza srodek kadluba (w miejscu gdzie sa najbardziej pekate wregi i kadlub jest najszerszy).