Hobby salon w poznaniu

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
Dziadek

Hobby salon w poznaniu

Post autor: Dziadek »

jeszcze się nie skończył i trwa. I nie mogło nas zabraknąć. Kolekcja Kogowiczów była sporawa Mirek ,Jerry, Ataman, Sławek Kromer, Langustier, Michał 2, Grzesiek i ja. A okraszone Włodkiem i Sławkiem z MODELARSTWA OKRĘTOWEGO. Jeśli kto jakie zakupy zrobił top dobrze, ale piwo zacne i okazja do poważnych rozmów. pare zdjęciów ma być, aczkolwiek okrętów nas interesujących nie za dużo, za to pełno samochodów i kolejek. Niemniej bardzo piękne - no i łodki co pływają

najierw Mirek ze Sławkiem
Obrazek
teraz Grzesiek z Jarkiem
Obrazek
i znowu Mirek , tym razem z Atamanem
Obrazek

wypada pokazać jakieś modele
że nie kłamałem, one naprawdę pływały
Obrazek
a to słynny "mebel" Langustiera
Obrazek
a to stało obok a jak pływa nie widziałem
Obrazek
Wietrzny Bosman
Awatar użytkownika
Zbyszek

Odp:Hobby salon w poznaniu

Post autor: Zbyszek »

Proszę o następne fotki, ten basen to supre sprawa. Szkoda że Grzesiek ze swoim Smit Rusland tam nie pojechał nie miałby problemów z falami.
Pozdrawiam!!!
Dziadek

nie chciałbym zaśmiecać (zatykać) kogowego serwera, bo kika zdjęć jeszcze jest. Reprezentacja modelarstwa okrętowego - żaglowego, dosyc znacząca, choć sporo modeli kartonowych, łącznie z moim zdaniem rewelacyjną propozycją zestawu tekturkowo, kartonowego przygotowywanego przez firmę SHIPYARD. w zestawie wszystko wycinane laserowo. Określiliśmy to jako model dla totalnych leniwców.
to jest ten model - czyli bodajże "Alert"

Obrazek
a to po prostu inny widoczek na "pływalnie" hi hi

Obrazek

Pozdrowionka Wietrzny Bosman
Wietrzny Bosman
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

Własnie wróciłem z Poznania.
Bardzo fajna impreza.
Spotkałem wielu kolegów. Można się było dużo nauczyc.
Wstawiam kilka gorących jeszcze fotek..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

No piękne fotki, widzę że Mirek złożył szkielet, tylko dlaczego niema z tego realacji.
Pozdrawiam!!!
Dziadek

Mirek w trakcie "walczył" z "Heleną" bodajże. Ale to on najlepiej wie. A zdjęć jeszcze inych jest sporo a może wetkniemy je do galerii
Wietrzny Bosman
Wietrzny Bosman
Teos

Post autor: Teos »

Cześć,
też na targach byłem, nawet się z niektórymi z Was widziałem tylko że się nie poznałem :-(
Udało mi się również nabyć przyrząd który na pierwszym zdjeciu Dziadka, Mirek trzyma w ręku.
Dziękuję tą drogą koledze który zgodził się na wysyłkę pocztą zakupów (zainteresowani wiedzą o co chodzi).
Ja wpadłem na targi jak po ogień, bo miałem w tym dniu imieniny i na 13-tą zapowiedzianych gości.
Udało mi się zrobić trochę zakupów, oprócz wspomnianego przyrządu kupiłem również matę i nóż Olfy (sam nie wiem czy się powinno odmieniać tą markę). Czarne japońskie ostrze zostało tego samego dnia ochrzczone polską krwią - nie sądziłem że to takie ostre, lepiej tnie niż skalpel.
Pozdrawiam serdecznie

Tadeusz "Teos" Jankowski

www.zegluga.info
Dziadek

Faktycznie - byłeś szybszy niz straż ogniowa, he he he. A miałes takie możliwości pogadać. . Pozdrowionka
Wietrzny Bosman
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Nie będę pisał, kogo spotkałem, bo to już koledzy opisali, ale chcę się skupić na dwóch wydarzeniach na tymże Salonie Modelarskim
Dla mnie dużym wydarzeniem było ukazanie się zestawu kartonowego firmy Shipyard
Angielskiego Kutra z 1777 z Alert.
Model jest wykonany w skali bodajże 1:72 i całość jest wycięta laserowo.
Dla mnie to rewelacja i dałbym medal za ten zestaw.
Nie bardzo mogłem się dostać do modelu, aby zrobić zdjęcia, ale może któryś z kolegów ma fotki Alerta to prosiłbym o wstawienie na forum
Drugim takim myślę dość znaczącym wydarzeniem jest ukazanie się zestawu drewnianego Wodnik w skali 1:40
Miałem możliwość porozmawiać z wykonawcą o modelu i zestawie.
Miałem wiele uwag, co do olinowania i takielunku i o zgrozo wynikają one z braku na rynku odpowiednich elementów, wyjaśniliśmy sobie to i owo i mam zapewnienie, iż wszystkie uwagi nie tylko moje, ale i wielu kolegów zostaną wzięte pod uwagę.
Model prezentuje się dość ładnie!!
Dosyć pisania czas na fotki:

Obrazek

wszystkie elementy modelu są wycięte laserem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
Rafal

Post autor: Rafal »

Witam,
Gdzie można dostać ten zestaw i kto go produkuje. Rozumiem, że cały model jest z drewna, ale czy posiada jakieś dodatki, lufy armatnie (z jakiego materialu), bloczki, nagle, liny, materiał na żagle, listewki do oklejania (jakie drzewo) itp, itd ... no i jak prezentuja się Plany?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Rafał A.

www.motogaragekutno.pl
ODPOWIEDZ