Nie chce mi się już pisać setny raz tego samego . Nie rozumiesz o co chodzi , nie rozumiesz nawet sarkazmu wielokrotnie zawartego w niejednej naszej wypowiedzi ....
A czy młody wie , czy nie wie to inna sprawa . Jeżeli się interesuje , to się dowie . Sam się dowie . Jeżeli wpadł tu na chwilę , bo dostał internet od mamy na 13ste urodziny i postanowił zostać modelarzem na dwa tygodnie wypisując dwieście postów o poziomie kretynizmu sięgającym czubka głowy , bo za trzy już będzie na forum gier o gwiezdnych wojnach to choćbyś nie wiem co robił , to modelarza z niego nie zrobisz .
Praktyka z teorią w naszym przypadku kompletnie nie idzie w parze . Mając ogromną wiedzę teoretyczną nie zbudujesz modelu ( najwyżej pokrakę albo kasztana czego niejednokrotnie dowiedziono) nie mając kompletnie umiejętności i talentu . Natomiast mając talent i umiejętności zbudujesz piękny model bez posiadania wiedzy . Fajnie jest wiedzieć co się robi i zapewniam Cię , że z czasem się wie dużo.
Chodzi o to , że jest grono ludzi , którzy wypisują i zakładają wątki kompletnie do niczego nie potrzebne , tylko po to by SOBIE POPISAĆ , bo w ich profilu nie znajdziesz żadnego ZDJĘCIA MODELU . a gdzie się znajdujemy kolego szkutniku ??? Na wuwuwupisarstwokropkapeel ??? Co pozostaje , jeżeli się nic nie potrafi zrobić ? PISAĆ BANIALUKI O D...E MARYNI . Rozumiesz Szkutniku czy dalej to takie skomplikowane ??? Jak nie rozumiesz to czytaj mój post wyżej . Tam wyjaśniłem do czego jest FORUM MODELARSKIE .
Rozważania teoretyczne..
- grzegorz75
O:Rozważania teoretyczne..
http://www.iik.suzuki.pl/
- krzysztof
A ja mam nadzieję, że na forum Kogi znajdzie się miejsce dla praktyków i teoretyków. Poradnik oraz wątki, wpisy na forum, winny zawierać oba składniki, tworząc tym samym spójną całość. Dajmy się wykazać przedstawicielom obu frakcji i tej trzeciej łączącej oba nurty.
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
-
A czy Ktoś niczego nie zmodelowawczy,
może wypowiedzieć swoje zdanie?
1. Czystość
2. Wierność
3. ZŁO
może wypowiedzieć swoje zdanie?
1. Czystość
2. Wierność
3. ZŁO
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
vegelus napisał:
No widzisz, jakie rozważania prowadzisz.
Nikogo nigdy oficjalnie na Forum nie nazwałem chamem.
Porozważaj trochę spokojniej.
Nagonka, która eskalowała do totalnego tępienia wszystkiego co nie odpowiada standardom relacji dwóch, czy trzech osób na forum spowodowała schamienie i negowanie idei przyświecającej założycielom forów modelarskich.
No widzisz, jakie rozważania prowadzisz.
Nikogo nigdy oficjalnie na Forum nie nazwałem chamem.
Porozważaj trochę spokojniej.
- stefan
grzegorz75 napisał:
Nic dodać nic ująć, tylko że i tak wszyscy mają to w dupie!
W dupie mam to że mnie zmoderują, i tak będę pisał prawdę!, czy się to komu podOba czy nie!
Nie chce mi się już pisać setny raz tego samego . Nie rozumiesz o co chodzi , nie rozumiesz nawet sarkazmu wielokrotnie zawartego w niejednej naszej wypowiedzi ....
A czy młody wie , czy nie wie to inna sprawa . Jeżeli się interesuje , to się dowie . Sam się dowie . Jeżeli wpadł tu na chwilę , bo dostał internet od mamy na 13ste urodziny i postanowił zostać modelarzem na dwa tygodnie wypisując dwieście postów o poziomie kretynizmu sięgającym czubka głowy , bo za trzy już będzie na forum gier o gwiezdnych wojnach to choćbyś nie wiem co robił , to modelarza z niego nie zrobisz .
Praktyka z teorią w naszym przypadku kompletnie nie idzie w parze . Mając ogromną wiedzę teoretyczną nie zbudujesz modelu ( najwyżej pokrakę albo kasztana czego niejednokrotnie dowiedziono) nie mając kompletnie umiejętności i talentu . Natomiast mając talent i umiejętności zbudujesz piękny model bez posiadania wiedzy . Fajnie jest wiedzieć co się robi i zapewniam Cię , że z czasem się wie dużo.
Chodzi o to , że jest grono ludzi , którzy wypisują i zakładają wątki kompletnie do niczego nie potrzebne , tylko po to by SOBIE POPISAĆ , bo w ich profilu nie znajdziesz żadnego ZDJĘCIA MODELU . a gdzie się znajdujemy kolego szkutniku ??? Na wuwuwupisarstwokropkapeel ??? Co pozostaje , jeżeli się nic nie potrafi zrobić ? PISAĆ BANIALUKI O D...E MARYNI . Rozumiesz Szkutniku czy dalej to takie skomplikowane ??? Jak nie rozumiesz to czytaj mój post wyżej . Tam wyjaśniłem do czego jest FORUM MODELARSKIE .
Nic dodać nic ująć, tylko że i tak wszyscy mają to w dupie!
W dupie mam to że mnie zmoderują, i tak będę pisał prawdę!, czy się to komu podOba czy nie!
- grzegorz75
Oczywiście Krzysztof .Teoria w poradniku - jak najbardziej . Ale ostatnio w poradniku dowiedziałem się jak zrobić kotwicę . Myślałem , że zobaczę JAK WYKONAĆ KOTWICĘ NA OBRAZKACH . Myślałem , że zobaczę jak modelarz wykonał kotwicę . Jak to w poradniku powinno być . Co zobaczyłem ? Kilka rysunków z książki i zdjęcia sznura z plaży , trzy strony poklepywania po plecach , jakie to fajne i potrzebne ? Mi ? Mi przynajmniej w modelarstwie praktycznym potrzebne to jak koszula w d...e .
Ostatnio Krzysiu pokazałaś fajne techniki .Na OBRAZKACH .Bardzo mi się o podobało . Nie tylko mi . Takiego czegoś się spodziewam . Tak ma wyglądać poradnik . Sam chce wstawić artykuł o klejeniu polistyrenu . Znasz mnie już na tyle , jak myślisz , co w nim zamieszczę ? Cztery strony srania w banię czy konkrety na obrazkach co i jak się robi ?
Macieju ? Oczywiście , to wolny kraj . Mam zamiar zarejestrować się na forum o pokemonach i szydełkowaniu . Nie wyszydełkowałem nic w życiu i nie mam zamiaru, to oczywiste . Ale będzie fajnie i będę sobie pisał . Przecież to tylko zabawa . Albo wstawię zdjęcia 3metrowego kawałka obsmarkanej włóczki i może ktoś mnie poklepie po plecach i powie , że świetnie mi wyHodzi i oby TAK DALEJ . Mogę ? Pewnie że mogę .
Ostatnio Krzysiu pokazałaś fajne techniki .Na OBRAZKACH .Bardzo mi się o podobało . Nie tylko mi . Takiego czegoś się spodziewam . Tak ma wyglądać poradnik . Sam chce wstawić artykuł o klejeniu polistyrenu . Znasz mnie już na tyle , jak myślisz , co w nim zamieszczę ? Cztery strony srania w banię czy konkrety na obrazkach co i jak się robi ?
Macieju ? Oczywiście , to wolny kraj . Mam zamiar zarejestrować się na forum o pokemonach i szydełkowaniu . Nie wyszydełkowałem nic w życiu i nie mam zamiaru, to oczywiste . Ale będzie fajnie i będę sobie pisał . Przecież to tylko zabawa . Albo wstawię zdjęcia 3metrowego kawałka obsmarkanej włóczki i może ktoś mnie poklepie po plecach i powie , że świetnie mi wyHodzi i oby TAK DALEJ . Mogę ? Pewnie że mogę .
http://www.iik.suzuki.pl/
- stefan
- stefan
- krzysztof
Grzegorz, dla mnie jesteś wzorem modelarza. Choć działasz nie w moich w klimatach (śruby, a ja preferuję żagle) to każdą Twoją relację czytam bardzo uważnie. Każda to część praktyczna poradnika. Na temat "artykułu" o kotwicach już się wypowiedziałem - tu widzę błąd podwójny. Pierwszy: płytkie, po łebkach opracowanie Kolegi, drugi to automatyczne zapisanie przygotowanej treści przez Radka jako część poradnika. Dajmy się wypowiedzieć dwóm stronom. Lubię teorię, praktyki się uczę od lepszych. Od tego jest Koga
pozdrawiam Krzysztof
- stefan