Płatność na amazon

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

O:Płatność na amazon

Post autor: Andrzej1 »

Witaj

A data ważności karty została na styczniu 2009 ?
Może to to ?
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
awas

Post autor: awas »

Adam
Czy Twoja karta to Visa czy Visa Electron?
Artur
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

Andrzej datę dobrą podałem na rok 2011. A może numer trzeba podać ze spacjami? Ale to by było dziwne. Zresztą nie wiem. Skoro inni kupują to znaczy, że ja robię coś nie tak. Artur moja karta to Visa, dokładnie ta z fotki:
Obrazek

EDIT:
a może muszę podać te 16 cyfr z przodu karty plus 3cyfry które mam na odwrocie karty? ewentualnie pin?
Majkel

Post autor: Majkel »

Witam.
Czy Twoja karta jest kartą kredytową, czy może tylko płatniczą, bo to może mieć znaczenie.
Ja osobiście kupowałem coś u nich dość dawno, ale chyba wymagali karty kredytowej i to tej z wypukłymi literkami.
Pozdrawiam. Michał
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

Oprócz wyznawanej przez Ciebie zasady, jest jeszcze jedna :
RTFM : Read this fucked maual. Jak wszystko zawiedzie, to zapoznaj się z instrukcją obsługi.
Może by zadzwonić do banku i porozmawiać z konsultantem.
Czy może się zdarzyć, że jesteś jedynym posiadaczem karty ING, który kupuje na Amazon ?

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
korasonek

Post autor: korasonek »

oksal napisał:
Andrzej datę dobrą podałem na rok 2011. A może numer trzeba podać ze spacjami? Ale to by było dziwne. Zresztą nie wiem. Skoro inni kupują to znaczy, że ja robię coś nie tak. Artur moja karta to Visa, dokładnie ta z fotki:
Obrazek

EDIT:
a może muszę podać te 16 cyfr z przodu karty plus 3cyfry które mam na odwrocie karty? ewentualnie pin?

Witam
Amazon nie wymaga 3 cyfrowego kodu z odwrotu karty, przynajmniej ode mnie nigdy nie wymagali a sporo od nich kupowałem.
Pin to ty trzymaj dla siebie to tak dla bezpieczeństwa nie powinno się go nigdzie podawać, a szczególnie online, to najprostszy sposób na wyczyszczenie konta:)
Na fotce nie wiać dokładnie czy ta karta jest wypukła. Tak jak pisał Majkel potrzebna jest wypukła karta.
Inna sprawa to to że masz kartę chipową możne to za nowa technologia na tutejsze warunki;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Piotr

"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." (Albert Einstein)
Awatar użytkownika
KID

Post autor: KID »

Niestety, tą kartą nie zapłacisz w Amazonie.
To elektroniczna karta płatnicza a nie kredytowa.
Pozdrawiam,

Krzysztof Duvnjak

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek »

Adam, w okienku Cardholder's Name podajesz tylko swoje nazwisko. Numer karty podajesz baz spacji, w żadnym wypadku nie podajesz PIN-u. Trzy ostatnie cyfry na odwrocie podajesz wyłącznie wtedy kiedy sie o to domagają i w innym okienku. Musi działać nie ma bata.
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

Z tego co piszecie to wszystkie dane za każdym razem dobrze wprowadzałem. Czyli mam do dupy kartę- nie ma wypukłych cyferek, tą z wypukłymi cyferkami to kiedyś spaliłem jak mi przysłali aby nie robić debetu:)) Widzę, że to był zły ruch. Cóż kupie, książkę jak będzie dostępna w empiku. Pytanie do Artura (Awas'a): Otrzymałeś już tą pozycję? Jeżeli tak, to cyknij jakąś fajną fotkę ze środka, najlepiej z ogólnym rysunkiem jednostki.
Awatar użytkownika
Kon_Bar

Post autor: Kon_Bar »

Adam - zamów "K@rta wirtualna ING VISA" - działa "prawie" jak wypukła. Niektóre serwisy (nieliczne) jej nie lubią, ale większość (w tym na 100% Amazon UK) akceptują bez problemu. Inna sprawa, że najlepiej podłączyć ją do PayPal'a i płacić via ten serwis ;)
ODPOWIEDZ