Chwalimy się

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zbyszek

O:Chwalimy się

Post autor: Zbyszek »

Papier mocowany jest za pomocą zatyczki wkładanej w rowek razem z koncówakmi papieru, nie ma siły żeby wyleciało. No masz Bogdan racje że juz taka widziałeś, taką samą ma Mirek.
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
Kazek

Post autor: Kazek »

Chciałem sie pochwalić że w 15 nr Modelarstwa Okrętowego ukazał się mój artyków na temat budowy San Felipe .Jest to pierwszy artykuł jaki napisałem więc czytając go bądźcie wyrozumiali.Pozdrawiam Kazik.
Pozdrawiam Kazik :)
Awatar użytkownika
Killim

Post autor: Killim »

Witam,ja już czytałem:) całkiem całkiem tylko troszkę skąpy:( pewnie byłeś mocno ograniczony
miejscem i objętością jaką mógł zająć artykuł.Mnie się osobiście podobał:)
Pozdrwiam
W Stoczni:
Santa Leocadia
W Porcie:
Szmaka
Santa Maria

Kamil
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

Zbyszek czy mógłbyś pokazać szcz osadzania papieru Czy szczelina jest prosta ,klinowa czy kołowa .Pozdrawiam R
Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

Szczelina jest prosta przez cala dlugosc walka, ja juz takie rozwiazanie stosowalem w takiej małej samoróbce którą miałem. Wciska się końcówki papieru i zabezpiecza nawet cienkim kawałeczkiem drewienka i nie wyleci. Zresztą Mirek mógłby dużo więcej na ten temat powiedzieć bo urzywa już dość długo taki sam model. Ja dopiero zacznę zabawę z tą ścierarką.
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
Budrys

Post autor: Budrys »

Zbyszek napisał:
Szczelina jest prosta przez cala dlugosc walka . . . . Wciska się końcówki papieru i zabezpiecza nawet cienkim kawałeczkiem drewienka i nie wyleci. . .

Zbyszku, na zdjęciu widać coś w rodzaju podziału wałka na dwie części. Dwa różne papiery? Czy to coś innego?:huh:
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Awatar użytkownika
Borek
Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Borek »

Kazek napisał:
Chciałem sie pochwalić że w 15 nr Modelarstwa Okrętowego ukazał się mój artyków na temat budowy San Felipe .Jest to pierwszy artykuł jaki napisałem więc czytając go bądźcie wyrozumiali.Pozdrawiam Kazik.

Kazek czytałem artykuł i bardzo mi się podobał. No fakt że jest troche skąpy ale w końcu to pobieżna relacja z budowy a nie szczegółowy podręcznik:) Jedyne co mogło by być opisane etapowo i dokładnie to wykonywanie rzeźbień. no i fotki by się zdały:)
Pozdrawiam serdecznie Piotr
Awatar użytkownika
JurekBin
Kontakt:

Post autor: JurekBin »

Zbyszek,
Fajna ścierarka.
Jednak ja i tak jestem zdania, że oba urządzenia są potrzebne jako że mają pewne inne zasady pracy.

Borek - gratuluję artykułu.
Jak dojadę do domu, to mam nadzieję, że nowe MO już będzie w skrzynce czekać.
Pozdrawiam
Jurek

https://www.jerzybin.com
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

Budrys napisał:
..... na zdjęciu widać coś w rodzaju podziały wałka na dwie części. Dwo różne papiery? Czy to coś innego?:huh:

Pewnie przypalone od szybkiego wpychania listewki. Zgadłem Zbychu...?

Ponieważ robiąc tokarkę cześto trzeba było korzystać ze ścierarki,
to przedstawię jak mam to rozwiązane w swojej. Może się przyda.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kazek

Post autor: Kazek »

Borek napisał:
Kazek napisał:

Kazek czytałem artykuł i bardzo mi się podobał. No fakt że jest troche skąpy ale w końcu to pobieżna relacja z budowy a nie szczegółowy podręcznik:) Jedyne co mogło by być opisane etapowo i dokładnie to wykonywanie rzeźbień. no i fotki by się zdały:)

Planuję budowę Soleil Royal więc w tej relacji dam więcej opisu i zdjęc na temat wykonania rzeżb z modeliny a teraz ze wzgledu że w Modelarstwie Okrętowym zmieściło sie tylko kilka zdjęć stworzyłem galerię gdzie umieściłem wszystkie zdjęcia San Felipe
Pozdrawiam Kazik :)
ODPOWIEDZ