Ciekawa dyskusja jest na temat tych planów jest na francuskim forum :
http://5500.forumactif.org/f90-l-hermio ... c-lemineur
Chwalimy się
- grzegorz75
Re: Chwalimy się
Bartek , na forach plasticzanych - na modelworku
Traktór gotowy to sie pochwale :

Traktór gotowy to sie pochwale :
http://www.iik.suzuki.pl/
- Slawek Kromer
dlaczego kazałeś jej wysiadać ?
- oskar
Dzień dobry.
Długo nie zabierałem głosu na forum, jednak chciałbym pochwalić się Szanownym Kolegom dwoma zakupami poczynionymi w ostatnim czasie przeze mnie. Są to 2 zestawy plastikowe, które nabyłem w bardzo promocyjnych cenach. Postanowiłem z grubsza pokazać jak to wygląda...
Pierwszy to niemiecka jednostka SAR „Hermann Marwede” w skali 1/72 Revella – około 470 części, 64 cm długości. Jest to najnowsza wersja po wznowieniu modelu. Ma nową motorówkę „Verena” na pokładzie. W zasadzie to model w tej formie to „Hermann” po modernizacji, w stanie na dziś...
Drugi to U-boot typu VII C, też skala 1/72, też Revella – około 130 części, długość 93,3 cm. Prawdziwe cudo, marzyło mi się kawał czasu, no ale się w końcu doczekałem… Jako że temat „Bitwy o Atlantyk” i okrętów podwodnych działa niezwykle na moją wyobraźnię nie mogłem odmówić sobie tego modelu. Po zakupie okazało się, że Revell dodaje do niego w formie gratisu figurki marynarzy w całkiem sporej ilości (51 szt). Bardzo miły akcent…
Może zdjęć jest trochę dużo, ale proszę o wybaczenie, gdyż TEN model właśnie TEGO u-boota sprawia, że jestem - że tak to ujmę: podjarany jak jehowy pukający do drzwi
Teraz trzeba tylko znaleźć czas na dłubanie
Serdecznie pozdrawiam i do następnego razu
Długo nie zabierałem głosu na forum, jednak chciałbym pochwalić się Szanownym Kolegom dwoma zakupami poczynionymi w ostatnim czasie przeze mnie. Są to 2 zestawy plastikowe, które nabyłem w bardzo promocyjnych cenach. Postanowiłem z grubsza pokazać jak to wygląda...
Pierwszy to niemiecka jednostka SAR „Hermann Marwede” w skali 1/72 Revella – około 470 części, 64 cm długości. Jest to najnowsza wersja po wznowieniu modelu. Ma nową motorówkę „Verena” na pokładzie. W zasadzie to model w tej formie to „Hermann” po modernizacji, w stanie na dziś...
Drugi to U-boot typu VII C, też skala 1/72, też Revella – około 130 części, długość 93,3 cm. Prawdziwe cudo, marzyło mi się kawał czasu, no ale się w końcu doczekałem… Jako że temat „Bitwy o Atlantyk” i okrętów podwodnych działa niezwykle na moją wyobraźnię nie mogłem odmówić sobie tego modelu. Po zakupie okazało się, że Revell dodaje do niego w formie gratisu figurki marynarzy w całkiem sporej ilości (51 szt). Bardzo miły akcent…
Może zdjęć jest trochę dużo, ale proszę o wybaczenie, gdyż TEN model właśnie TEGO u-boota sprawia, że jestem - że tak to ujmę: podjarany jak jehowy pukający do drzwi

Teraz trzeba tylko znaleźć czas na dłubanie
Serdecznie pozdrawiam i do następnego razu
Oskar
- Mirek77
Mój najnowszy nabytek
Na pierwszy rzut oka super, ale ...rysunki w wielu różnych skalach. Trzeba się będzie nieźle nakombinować, żeby to wszystko wyrównać. Poza tym nie znalazłem rysunków knag, nagli i niczego, gdzie można by obłożyć liny. Artyleria ładnie rozrysowana i bardzo różnorodna, ale co gdzie się znajdowało na okręcie, też nie wiadomo. Tak samo jak windy i kabestan. To takie małe minusiki, ale myślę, że do przeskoczenia
Poza tym super.

- acdd
Chciałem się pochwalić moim nowym nabytkiem
Jest to holownik firmy HMV NORDIC w skali 1:250
Ponieważ model w tej skali jest mi totalnie nie potrzebny a na dodatek nie mam zamiaru robić go w kartonie to bardzo chętnie komuś go oddam...

Jest to holownik firmy HMV NORDIC w skali 1:250
Ponieważ model w tej skali jest mi totalnie nie potrzebny a na dodatek nie mam zamiaru robić go w kartonie to bardzo chętnie komuś go oddam...
- jeskom
zgłaszam się na ochotnika 
Odpisz na pw.

Odpisz na pw.
- Bartek_W
Doszła kolejna porcja ulubionej literatury - 4 pozycje na prawo od pudełka 
Najbardziej jestem ciekaw Daviesa, bo pochwalon on ze wszech miar przez krytyków i krytykujących czytelników.
No i jak znaleźć czas na to wszystko?

Najbardziej jestem ciekaw Daviesa, bo pochwalon on ze wszech miar przez krytyków i krytykujących czytelników.
No i jak znaleźć czas na to wszystko?

- Tomasz_D
ostatnio w prezencie dostałem jego książkę Serce Europy i polecam