115,5 (zestaw)+ 27,5 (połowa przesyłki) ==> 143 euro. Licząc po 3,6 zł - daje nam kwotę około 514 zł. Dla porównania podam, że Mamoli kosztowało mnie w Polsce ok 300 zł
Ja odpadam - za takie pieniądze mozna kupić cały, ładny model i to nie mały :P
Jak już dostaniecie przesyłkę bardzo proszę o in-boxa - chcętnie bym zobaczył jak ten zestaw wyglada od środka (i inni pewnie rowniez)
Chwalimy się
- Rafal
O:Chwalimy się
Pozdrawiam
Rafał A.
www.motogaragekutno.pl
Rafał A.
www.motogaragekutno.pl
- Kon_Bar
Rafał - z jednej strony masz rację (tzn., że za podobne pieniądze można mieć jakiś model). Z drugiej - cross section musi kosztować trochę więcej niż proporcja długości: cross section / cały model. Przecież odwzorowujesz (i to dokładniej niż w całym modelu) cały przekrój kadłuba (oczywiście te stwierdzenia odnoszą się do zestawów). W przypadku ST z OcCre to proporcje cenowe są +/- = 1/3 co wydaje się w miarę sensowne.
A zupełnie na marginesie: kiedyś uważałem przekroje są mało atrakcyjne, z czasem zacząłem doceniać wkład pracy, który trzeba włożyć w ich wykonanie i wg mnie są ekstra :)
A zupełnie na marginesie: kiedyś uważałem przekroje są mało atrakcyjne, z czasem zacząłem doceniać wkład pracy, który trzeba włożyć w ich wykonanie i wg mnie są ekstra :)
- Rafal
Cześć KonBar - powiem Ci, że jeśli chodzi o mój zestaw - Mamoli Constitution - to wcale on dużo dokładniej niż cały model nie jest odwzorowany. Owszem jest troszkę większy, ale nie dużo. Dla porównani napisze, że niedawno przylecial do mnie zza oceanu model Prince de Neufchatel firmy Model Shipways w skali 1:64 - gdzie kadłub będzie prawie taki szeroki jak mój przekrój - więc sam widzisz. A model kosztował troszkę powyżej 400 zł z przesyłką (!) Dlatego napisałem że nie warto - ja odpadam. Miałem w reku jeszcze przekrów Victory z firmy chyba Panart ale odpuściłem ze względów cenowych prawie dwa razy tyle co za MAmoli a jakość wykonania lepsza ale bez przesady.
Gdzieś na forum jest moja relacja z początku budowy takiego przekroju - zobacz jak "ubogo" wyglada taki przekrój. W Ocre pewnie nie będzie więcej a cena :whistle: Ale każdy robi i kupuje co chce. Tak tylko chciałem napisać kilka słów na temat takiego przekroju.
Na zakończenie chciałem dodać jeszcze tylko, że zestawy to jednak lipa w porównaniu z budową od podstaw ==> relacja z budowy HMS Triton i nie tylko ....
Gdzieś na forum jest moja relacja z początku budowy takiego przekroju - zobacz jak "ubogo" wyglada taki przekrój. W Ocre pewnie nie będzie więcej a cena :whistle: Ale każdy robi i kupuje co chce. Tak tylko chciałem napisać kilka słów na temat takiego przekroju.
Na zakończenie chciałem dodać jeszcze tylko, że zestawy to jednak lipa w porównaniu z budową od podstaw ==> relacja z budowy HMS Triton i nie tylko ....
Pozdrawiam
Rafał A.
www.motogaragekutno.pl
Rafał A.
www.motogaragekutno.pl
- JurekBin
- Kontakt:
Dziś dotarła do mnie nowa multiszlifierka Proxxona - FBS/240.
Trafiłem ją na eBayu za całe 41 euro. Z pocztą kosztowała mnie 48 ojro.
Nowa.
I teraz sobie porównuję Dremela 300 z tą.
Pierwsze wrażenie jest takie, że jest 2 razy bardziej cicha i zakres obrotów zaczyna się niżej co może być pomocne. Pewnie Dremel pójdzie na stałe na stojak, a Proxxon do łapki ;)

Trafiłem ją na eBayu za całe 41 euro. Z pocztą kosztowała mnie 48 ojro.
Nowa.
I teraz sobie porównuję Dremela 300 z tą.
Pierwsze wrażenie jest takie, że jest 2 razy bardziej cicha i zakres obrotów zaczyna się niżej co może być pomocne. Pewnie Dremel pójdzie na stałe na stojak, a Proxxon do łapki ;)

- krzysztof
To co dziś udało mi się zakupić.
Czereśnia słowacka wymiary 50x300x1000
Piękny kawał drewna wręcz podręcznikowo suszony. ma wilgotność pokojową. Kawał dechy.Mirek będzie miał co ciąć, na pewno część pójdzie na listewki, część na osadę do wiatrówki.

Czereśnia słowacka wymiary 50x300x1000
Piękny kawał drewna wręcz podręcznikowo suszony. ma wilgotność pokojową. Kawał dechy.Mirek będzie miał co ciąć, na pewno część pójdzie na listewki, część na osadę do wiatrówki.

pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- JurekBin
- Kontakt:
PIĘKNE!
POEZJA!
Gdzie, może mają jeszcze...
POEZJA!
Gdzie, może mają jeszcze...
- krzysztof
No fajna decha, żoncia stwierdziła żem nawiedzony by dechy do domu ściągać.
pozdrawiam Krzysztof
- JurekBin
- Kontakt:
moja już sobie odpuściła...
uważa mnie za świra i już.
uważa mnie za świra i już.
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
krzysztof napisał:
Krzysztof,
to teraz sakramentalne pytanie,
Osada........????
Czy .... listewki.....???
A deseczka faktycznie piękna.
Trudny wybór.
:whistle: :whistle:
No fajna decha, żoncia stwierdziła żem nawiedzony by dechy do domu ściągać.
Krzysztof,
to teraz sakramentalne pytanie,
Osada........????
Czy .... listewki.....???
A deseczka faktycznie piękna.
Trudny wybór.
:whistle: :whistle:
- krzysztof